Antena Meniu Search
x

Rusia are o armată de cel puţin cinci ori mai mare decât a Ucrainei!

Un eventual război între Ucraina şi Rusia ar însemna o luptă inegală din punct de vedere al forţelor armate ale celor două ţări

Situaţia este tot mai tensionată în Crimeea. Ruşii continuă să debarce mii de militari în zonă, iar liderii europeni, dar şi SUA, încearcă să-l convingă pe Vladimir Putin să nu înceapă o ofensivă armată în Ucraina.

Totuşi, dacă un război între Rusia şi Ucraina ar izbucni, lucrurile nu ar arăta bine pentru vecinii noştri.

Din punct de vedere militar, Rusia este o forţă.

FORŢA ARMATĂ A UCRAINEI

Ucraina are aproximativ 200.000 de militari, conform cifrelor oficiale din 2012. Acestora li se mai pot adăuga cele câteva mii de veterani de război care au luptat, în mare parte, în Afghanistan.

Dintre cei 200.000 de militari, aproape 70.000 reprezintă forţele terestre, 735 de tancuri şi 72 de elicoptere. Forţele aeriene sunt compuse din 43.000 de militari, 208 avioane de luptă şi 39 de avioane de transport.

Forţele militare maritime este format din 14.700 de militari, 26 de nave de luptă şi bărci, opt elicoptere, patru avioane, 41 de tancuri, 177 de vehicule blindate de luptă şi 52 de sisteme de artilerie de calibru peste 100 mm, informează money.ro.

FORŢA ARMATĂ A RUSIEI

Rusia este un colos în privinţa forţelor armate. Peste un milion de soldaţi, o mulţime de tancuri, avioane, arme nucleare şi de distrugere în masă al căror număr nu a fost dat niciodată publicităţii.

În 2011, Rusia a anunţat că începe un program de înarmare cu un buget de 650 de milioande dolari pentru modernizarea armatei cu ultimele tehnologii de pe piaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Rusia are o armată de cel puţin cinci ori mai mare decât a Ucrainei!