Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Să mă ajute să cobor de pe cămilă". Cum i-a umilit interlopul Boenică pe poliţişti timp de 15 ani, din Iordania

După 15 ani în care le-a râs în nas autorităţilor române, Romeo Ursu, cunoscut sub numele de... Boenică, a fost adus în România. Interlopul era stabilit în Iordania, de unde se lăuda cu viaţa de lux pe care o duce, deşi era condamnat şi dat în urmărire internaţională. Are de executat acum peste 10 ani de închisoare, la penitenciarul Rahova. 

de Redactia Observator

la 18.09.2023 , 19:45

Reporter-interlop:

- Vă vine să credeţi că v-au prins?

- Da, bineînţeles, că am venit voit. 

Vezi și

- Ce le transmiteţi poliţiştilor?

Pe acelaşi subiect

- Că şi-au făcut datoria!

Interlopul se lăuda din Iordania cu viaţa de lux

După 15 ani în care "s-a ascuns" în văzul tuturor, Romeo Ursu, zis Boenică, a păşit din nou pe pământ românesc. Sub escorta luptătorilor trupelor speciale, interlopul a fost extrădat din Iordania, locul din care se lăuda frecvent pe reţelele sociale cu viaţa luxoasă pe care o trăieşte.

În urmă cu trei ani, Boenică a publicat un mesaj în care susținea că e singurul infractor din România care a reușit să scape de închisoare. Pe pagina sa de Facebook erau permanent postări ironice la adresa autorităţilor române, care nu îi puteau face nimic.  

"Rog serviciile abilitate române să vină la Petra, să mă ajute să cobor de pe cămilă!", a scris interlopul într-o postare pe Facebook.

De ce era urmărit bărbatul căutat încă din 2008

Boenică a fost dat în urmărire în 2008 pentru escrocherii imobiliare, după ce a reuşit să fugă chiar de sub nasul procurorilor. Ordonanţa de reţinere i-a expirat şi a plecat din ţară până să fie decisă arestarea. În 2020, tot prin intermediul social media, anunța triumfător că faptele pentru care era căutat s-au prescris. A fost condamnat însă în alte două dosare. 

Purtător de cuvânt IPJ: Instanţa l-a condamnat pe acesta la două pedepse cu închisoarea de 2 ani şi 10 luni, respectiv 8 ani. Constituire grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, complicitate la înşelăciune.

În 2014, Tribunalul Bucureşti l-a găsit vinovat de complicitate la înşelăciune

Iar un an mai târziu, de la Tribunalul Constanţa, Boenică a primit o nouă sentinţă cu executare într-un dosar în care era acuzat că a condus o reţea de falsificatori de carduri bancare. 70 de persoane au fost audiate în acel caz, iar 20 au fost reţinute. Printre ele a fost şi Constantin Gheară, fratele omului de afaceri Nicu Gheară. Prejudiciul s-ar fi ridicat la 2 milioane de euro. În 2018, Romeo Ursu a fost acuzat şi că a lăsat fără case mai mulţi bătrâni din Bucureşti. 

În punctul zero al Capitalei, o casă abandonată de interlop a devenit reşedinţă pentru oamenii străzii şi cuib al drogurilor. În luna iulie, pentru Observator, vecinii povesteau că văd frecvent elevi cu ghiozdanul în spate care se opresc aici înaintea orelor. 

Interlopul a fost confundat cu un alt personaj

Astăzi, printr-o postare pe Facebook, ministrul Justiției a făcut inventarul condamnărilor definitive ale interlopului adus în țară. Extrădarea a fost posibilă după ce în 2021, fostul ministru român de Externe, Bogdan Aurescu, aflat într-o vizită la Amman, a semnat un tratat cu Iordania în acest sens. Interlopul a fost confundat de multe ori cu un alt personaj controversat, Genică Boerică. Omul de afaceri craiovean a fugit şi el din ţară, în Italia, după ce a primit o condamnare pentru un dosar complex de returnare ilegală de TVA. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » "Să mă ajute să cobor de pe cămilă". Cum i-a umilit interlopul Boenică pe poliţişti timp de 15 ani, din Iordania