Antena Meniu Search
x

Salariul tăiat a devenit "recompensa" unui medic din Arad pentru lupta cu coronavirusul

A muncit timp de două luni în prima linie în lupta cu Covid-19, iar acum s-a trezit cu salariul tăiat. Este povestea unei doctoriţe din Arad care după ce a intrat în izolare, expusă fiind persoanelor infectate cu COVID, s-a trezit cu mai puţini bani în cont decât colegii ei care au stat acasă. 

de Redactia Observator

la 29.04.2020, 17:33

Vezi și
  • Medicul a cumulat maximum de ore suplimentare.
  • Primăria i-a tăiat 20 la sută din salariu.

Odată cu ordonanţa militară din 16 martie, toţi medicii din şcoli au fost puşi la dispozitia Direcţiilor sanitare. Adina Matea este unul din cele 79 de cadre medicale din Arad care a lucrat la centrul de coordonare a luptei împotriva Covid, chiar în subordinea lui Raed Arafat. Medicul a cumulat maximum de ore suplimentare, mai exact 48.

Dr. Adina Matea medic şcolar: Fiind medic mi-am făcut datoria faţă de comunitate la dispoziţia direcţiei sanitare, în acest sens făcând gărzi de 12 ore, în luna martie efectuând cel mai mare număr de ore la solicitarea DSP comparativ cu colegi de-ai mei. 

Când şi-a ridicat salartiul pentru luna trecută, femeia a descoperit că primăria, în subordinea careia se află toţi medicii şcolari, i-a tăiat 20 la sută din salariu. Fără vreo explicaţie.

Dr. Adina Matea medic şcolar: Primăria Arad decide să-mi diminueze discreţionar salariul aferent lunii martie. În loc de suport psihologic, de încurajare, personalul primăriei Arad procedează abuziv şi descreţionar nedreptăţindu-mă. Încasează de la ministerul Sănătăţii prin direcţia sanitară integral fondul de salarii şi pentru orele suplimentare chiar, pentru personalul medical. Şi repartizează după bunul plac acest fond. ​Sunt dezamăgită, tristă, nedreptăţită şi mi-am pierdut speranţa că trecerea prin acest război va aduce o schimbare în bine în noi.

Confruntaţi angajaţii primăriei admit că este posibil să fie vorba de o eroare născută din birocraţie.

Ralu Cotrău purt. de cuvânt primăria Arad: Vorbim despre o inadvertenţă birocratică în modul de întocmire a pontajelor, prin urmare am rugat Direcţia de Sănătate Publică să refacă pontajele inclusiv pe cele aferente lunii martie astfel încât să putem plăti personalul medical delegat la DSP în conformitate cu acestea. 

Dacă lucrurile nu se vor remedia, doctoriţa este decisă să dea primăria în judecată pentru a-şi recupera drepturile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Salariul tăiat a devenit "recompensa" unui medic din Arad pentru lupta cu coronavirusul