Antena Meniu Search
x

Video Salvamontiştii, îngeri păzitori pentru zeci de turişti. Intervenţiile dificile au curs pe bandă rulantă în weekend

A fost un weekend perfect pentru iubitorii sporturilor de iarnă, dar şi unul foarte încărcat pentru salvamontişti. Salvatorii au fost nevoiţi să intervină la zeci de accidente pe pârtie, dar şi pentru a recupera turişti rămaşi pe munte fără echipament. O intervenţie deosebită a avut loc şi în Parâng, unde un schior a ajuns de pe pârtie într-un pârâu.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 08:48

Vezi și

Pentru un turist venit la schiat, în Parâng, distracţia pe pârtie s-a încheiat prost. A căzut de la câţiva metri direct în pârâul Maleia, unde s-a lovit de un bolovan din albie. A fost ajutat mai întâi de alţi schiori, apoi a fost luat cu targa de salvamontişti şi dus la ambulanţa SMURD. Nu a fost nici de departe singurul accident. În staţiunea Straja, doi turişti au avut nevoie de ajutor după ce s-au ciocnit pe pârtia Mutu.

Ovidiu Bodean, șef Serviciu Salvamont HunedoaraStraja bate recordul la accidente, până la 10,12 accidente pe zi. Sunt frecvente, pentru că e multă lume...Schiori foarte mulţi. Recomandăm să fie precauţi, să bineînţeles echipament adecvat pentru sezonul acesta.

Intervenţiile au curs pe bandă rulantă

Intervenţiile salvamontiştilor n-au avut loc doar pe pârtii. În Sibiu, doi turişti, un bărbat şi o femeie care făceau o drumeţie în Masivul Făgăraş au rămas blocaţi în zona Capra. Femeii i se rupseseră colţarii şi nu mai putea continua deplasarea. Au fost recuperaţi de salvamontişti, încălziţi şi coborâţi la baza Salvamont Bâlea. 

A fost un val de accidente pe pârtie şi la Rânca. Salvatorii au intervenit la 13 cazuri, multe dintre ele fracturi. Cel mai grav s-a accidentat o femeie care a suferit o ruptură de bazin, în urma unei căzături.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Salvamontiştii, îngeri păzitori pentru zeci de turişti. Intervenţiile dificile au curs pe bandă rulantă în weekend