Antena Meniu Search
x

Video Şapte artere importante vor fi blocate azi, în centrul Capitalei. Mii de oameni vor alerga 42 de km, la cel mai mare maraton din România

6.000 de copii s-au luat la întrecere ieri pe bulevardul Unirii din Capitală. A început cel mai mare maraton din România, iar copiii au deschis competiţia. Fete şi băieţi cu vârste de la 3 la 12 ani au alergat 2 kilometri şi jumătate. Unii au reuşit să termine cursa, alţii au învăţat lecţia că important este să participi. În scurt timp va începe competiţia de azi, în care cei 8000 de oameni vor alerga timp de 6 ore. Traseul începe de lângă parcul Izvor, motiv pentru care mai multe artere din Capitală vor fi complet blocate. 

de Redactia Observator

la 15.10.2023, 07:58

Vezi și

Părinţii au trăit intens emoţiile cursei de băieţi de la categoria 8-9 ani. Concurenţii care au obosit, au fost duşi de părinţi în spate. Alţii s-au ambiţionat să ajungă la linia de finish, chiar dacă în mers

Unii părinţi au fost nevoiţie să intre chiar de ieri în cursă: au alergat cu copiii în braţe. Astăzi e rândul celor mari să intre în competiţie. Cel mai rapid maratonist român va deschide competiţia, pentru care are şi câteva sfaturi. 

Campionul Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist român: În primul rând răbdare şi perseverenţa. Să zâmbească, să se antreneze şi să nu se compare cu absolut nimeni pentru că cursa de maraton este una personala. 

Care este marele premiu

Pe acelaşi subiect

Laurenţiu Mihai, organizator: La cursa de maraton, câştigătorii vor avea un premiu de 3.000 de euro. Dacă vom avea şi record de cursa, atunci acest premiu se dublează. 

8.000 de oameni vor alerga azi la maratonul de 42 de kilometri. 

Arterele blocate în centrul Capitalei

Eduard Marin, reporter Observator: Sunt deja oameni care se îndreaptă către linia de start, urmează să îşi ridice chiturile de acolo, iar mai apoi va începe etapa de încălzire, la ora 09:30 de va da oficial start maratonului de 42 de km. Există un premiu mare pus în joc, cel de pe locul întâi va câştiga 3.000 de euro iar dacă va reuşi să depăşească cel mai bun timp stabilit vreodată, premiul se va dubla. Traseul stabilit va începe din parcul Izvor şi va presupune blocarea a 7 artere mari din centrul Capitalei, Calea Buzeşti, Piaţa Victoriei, şoseaua Kiseleff, Calea Victoriei, Bulevardul Unirii, Bulevardul Decebal şi Bulevardul Basarabia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Şapte artere importante vor fi blocate azi, în centrul Capitalei. Mii de oameni vor alerga 42 de km, la cel mai mare maraton din România