Antena Meniu Search
x

Video Industria care câştigă tot mai mult teren în România. Salariile pot ajunge la 7.000 de lei, iar în străinătate se poate câştiga şi 10.000€ pe lună

Jocurile video fac legea, weekendul acesta, la Parlament. Peste 10 mii de jucători amatori se întâlnesc în Casa Poporului cu cei mai renumiţi gameri din România. Concurează pentru sute de premii. O provocare grea: participă şi cea mai bună jucătoare de Counter Strike din lume, o româncă. 

de Redactia Observator

la 15.10.2023, 09:27

Vezi și

Jocurile video fac legea, weekendul acesta, la Parlament. Peste 10.000 de jucători amatori se întâlnesc în Casa Poporului cu cei mai renumiţi gameri din România. Concurează pentru sute de premii. O provocare grea: participă şi cea mai bună jucătoare de Counter Strike din lume, o româncă. 

A trecut vremea când copiii abia aşteptau să scăpe de teme ca să joace Tetris. Acum îşi petrec timpul liber în faţa simulatoarelor auto sau de avioane.

Reporter: Cum se simte, cum e cursa?

Participant: Este o experienţă foarte reală. Simţi de parcă trăieşti în pielea ta.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Reuşeşti să termini cursa, ai ieşit în decor?

Participant: Da, cât de cât aşa, merge!

Reporter: Care este preţul unui asemenea sistem?

Tânăr: Între 15 şi 20.000 de euro.

Pasiune care poate aduce în cont mii de euro pe lună

Peste 7 milioane de români se joacă pe telefon, la computer sau consolă. Mii de tineri şi copii se înghesuie la fiecare evenimente de gaming, ca să afle cât mai repede noutăţile din piaţa jocurilor. Asa a fost si astazi la Bucharest Gaming Week. Experienţele virtuale au fost cele mai căutate. Chiar şi Ministerul Apărării a avut propriul stand unde copiii s-au îngrămădit să tragă în ţintele de pe monitoare.

Cei care vor să transforme pasiunea pentru jocuri pe calculator într-un job se pot transforma în streameri pe youtube. Adică transmit în direct cum se joacă. Un streamer cu peste 100.000 de abonaţi poate câştiga lejer mii de euro în fiecare lună.

Gabriela Bucur, streamer de gaming: Eu fac streaming de luni pana joi, insa incerc sa fiu din ce in ce mai activa, in jur de 2-3 ore.

Pericolele din faţa calculatorului

Nu-i de joacă, însă, cu pericolele din faţa computerului. Prima şi cea mai importantă regulă: să nu ai încredere în necunoscuţi.

Tudor Dăescu, organizator Bucharest Gaming Week: Trebuie să fie atenţi la sursa de informaţie. De multe ori, cei care incearca sa le fure datele, sau chiar si banii din conturi folosesc figuri cunoscute, familiare lor, de la influenceri sau nume de jocuri cunoscute pe care ei le acceseaza crezand ca sunt cele originale.

Industria de gaming este gigantică în România - a depăşit 330 de milioane de euro anul trecut. Salariul mediu din industrie este 7.000 de lei, dar în străinătate sau ca freelancer poţi să ajungi la 10.000 euro pe lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Industria care câştigă tot mai mult teren în România. Salariile pot ajunge la 7.000 de lei, iar în străinătate se poate câştiga şi 10.000€ pe lună