Antena Meniu Search
x

Video Şapte din cei opt militari morţi în tragedia aviatică din Constanţa, conduşi pe ultimul drum: "Să le păstrăm vie lumina pe care au lăsat-o după ei"

Zi de doliu pentru Armata Română. Şapte din cei opt militari decedaţi în tragedia aviatică au fost conduşi astăzi pe ultimul drum. Sute de persoane au participat la ceremoniile de înmormântare, care au avut loc în Constanţa şi în Argeş. Militarii si au pierdut viata miercuri noapte, după ce un avion MIG-21 LanceR şi un elicopter IAR 300 Puma s-au prăbuşit lângă Cogealac. 

de Redactia Observator

la 05.03.2022, 21:51

Vezi și

Şase dintre cei opt militari decedaţi în tragedia aviatică de miercuri au fost înmormântaţi astăzi, la Constanţa, cu onoruri militare.

Vasile Dâncu, ministrul Apărării: Să le păstrăm vie amintirea şi lumina pe care au lăsat-o după ei, să ne inspire să fim şi noi mai buni.

Trupurile militarilor au fost depuse mai întâi la Muzeul Marinei, iar apoi duse la Catedrala Episcopală din Constanţa.

Oameni: "E o mare pierdere, mare necaz pentru toată ţara, pentru noi, pentru oricine".

Pe acelaşi subiect

Sute de persoane au venit să-i conducă pe militari pe ultimul drum. Printre acestea şi directoarea unei şcoli la care învaţă unul dintre copiii celor decedaţi.

Înmormântat în loc de nuntă

Iuliana Ionescu, director şcoală: Avem un consilier şcolar care cu siguranţa îi va acorda tot sprijinul de care are nevoie un copil care trece printr-o asemenea dramă. 

Tot astăzi, în județul Argeș, a fost înmormântat şi copilotul elicopterului, cel mai tânăr dintre cei decedaţi. Sorin Pătrașcu avea doar 27 de ani şi urma să se căsătorească în câteva luni. 

Cpt. Valentin Ciurea: Condoleanţe profunde către familie. Noi astăzi am pierdut un camarad, un frate şi un om extraordinar. 

Localnic: Nu am cuvinte. Sunt, nu ştiu.... Un adevărat prieten, un veritabil patriot. Pentru mine era eroul generaţiei noastre.

Pilotul avionului prăbuşit va fi înmormântat mâine, la Bucureşti. Iosif Niță avea 31 de ani şi era căsătorit. Toţi cei opt militari au fost înaintaţi în grad post-mortem de Preşedintele României. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Şapte din cei opt militari morţi în tragedia aviatică din Constanţa, conduşi pe ultimul drum: "Să le păstrăm vie lumina pe care au lăsat-o după ei"