Antena Meniu Search
x

Video Sărbători petrecute în vămi. Coşmarul şoferilor de TIR, blocaţi în cabine din cauza cozilor infernale: "E greu departe de familie"

În vămi vom sta în continuare cu orele. Momentul perfect să vedem câteva imagini actuale. Sunt şoferi care şi-au petrecut Crăciunul în cabina tirului din cauza cozilor în vămile din estul şi nordul ţării. Cozi care ajung la câţiva kilometri lungime. Şoferii şi-au anunțat familiile că nu vor ajunge acasă prea curând. Nici măcar de Revelion. 

de Adrian Obreja

la 29.12.2023, 17:22

Vezi și

Cu motorul pornit, măcar să fie cald. Așa au petrecut Crăciunul sute de șoferi care așteaptă la vămile din estul și nordul țării. Unii nu mai au nici mâncare iar de alte condiții... nu poate fi vorba. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Un sens de mers de pe E87, dintre Galați și frontiera cu R. Moldova este blocat de tiruri. Coada se întinde pe câțiva kilometri. Și sunt șoferi care sunt aici chiar și de 3 zile. 

Gheorghe, șofer moldovean: De două zile stăm aici. Două de unde venim. 4 zile.

Reporter: Prindeți Revelionul acasă?

Gheorghe, șofer moldovean: Sperăm că da. Nu știu. Vedem cum merge. Stăm de zile și nu merge. Avem doi km în două zile. 

Tirurile cu marfă se îndreaptă în special către Ucraina

Sunt șoferi din Republica Moldova, Ucraina, Turcia dar și din România. Cele mai multe dintre tirurile cu marfă se îndreaptă către Ucraina. 

Ștefan, șofer român: Avem acasă familie, dar trebuie sa facem și asta.

Reporter: Le-ați spus că nu o sa fiți acasă de…

Ștefan, șofer român: Da știam!

Reporter: E greu departe de familie?

Ștefan, șofer român: E greu. 

Timpul de aşteptare ajunge la zile întregi

Sorin Ene, purtător de cuvânt Poliția de frontieră Galați: Autoritățile române responsabile de controlul de frontieră își pot mări capacitatea verificare, dar fluxul de camioane nu poate fi preluat de autoritățile statului vecin. În același timp infrastructura acestora fiind depășită. 

La Vama Giurgiulești, potrivit site-ului instituţiei, timpul de așteptare este de 400 de minute. În realitate întârzierile sunt de ordinul zilelor, spun şoferii. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la Vama Siret.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Sărbători petrecute în vămi. Coşmarul şoferilor de TIR, blocaţi în cabine din cauza cozilor infernale: "E greu departe de familie"