Antena Meniu Search
x

Săritura peste capră, test suprem la Academia de Poliţie. 30% dintre candidate au picat la probele fizice

Cine vrea să devină poliţist trebuie să treacă de cea mai grea probă a Academiei de Poliţie. Săritura peste capră face diferenţa între admis şi respins. E o încercare dificilă mai ales pentru tinerele candidate, care an de an inventează noi tehnici de sărituri. Şi căzăturile au fost spectaculoase.

Vezi și

Cine vrea să devină poliţist trebuie să treacă de cea mai grea probă a Academiei de Poliţie. Săritura peste capră face diferenţa între admis şi respins. E o încercare dificilă mai ales pentru tinerele candidate, care an de an inventează noi tehnici de sărituri. Şi căzăturile au fost spectaculoase. Juriul nu a punctat însă latura artistică, iar multe tinere au plecat acasă cu lacrimi în ochi.

Capra este duşmanul de moarte al candidaţilor de la Academia de Poliţie. Puţini au reuşit să "îmblânzească". Pe unii i-a doborât, pe alţii i-a oprit din drum. Părinţii au făcut galerie şi au urmărit concursul de la gard. La finalul probei, s-au vărsat lacrimi.

Şi băieţii au înfruntat capra, dar nu au avut dificultăţi. Iar asta s-a văzut în rezultate.

IULIAN COMAN, purtător de cuvânt al Academiei de Poliţie

Un procent de 30 la sută din fete au picat. Pentru Facultatea de Pompieri e un procent de 100 la 100 de persoane care au trecut acest traseu.

Cei respinşi au şansa unei reprofilări. Candidaţii respinşi la proba sportivă au aflat că mai au o şansă să fie admişi la Academia de Poliţie, la Facultatea de Arhivistică. Odată ce devin absolvenţi, e drept, munca pe care o vor desfăşura nu e atât de spectaculoasă, dar e mult mai bine plătită decât cea de la ordine şi siguranţă publică.

Înscrierile au fost prelungite întrucât nu sunt suficienţi candidaţi. Pentru toţi cei admişi urmează trei probe scrise care vor testa cunoştinţele lor de gramatică, istorie şi o limbă străină la alegere, iar media testelor va stabili cine ocupă cele aproape 1.000 de locuri scoase la concurs. Viitorul salariu va fi de peste 3000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Săritura peste capră, test suprem la Academia de Poliţie. 30% dintre candidate au picat la probele fizice