Video Şase elevi români au luat aurul la un concurs NASA. O seră de soia pe Marte, proiectul inedit cu care tinerii au impresionat juriul din SUA
O echipă de elevi din Constanţa a câştigat aurul la un concurs NASA. Tinerii au uimit juriul Statelor Unite ale Americii cu proiectul lor - o seră de soia pe Marte. Premierea se va face la Los Angeles în luna mai, iar pentru deplasare elevii au nevoie de aproape 20.000 de euro.
Echipa formată din 6 elevi de clasa a 7-a, de la Liceul Traian din Constanţa, a lucrat timp de 3 luni la proiectul NASA. Elevii s-au documentat şi au muncit mult, iar în cele din urmă totul a dat roade.
Proiectul inedit al elevilor - o seră de soia pe Marte
Tudor Malii: Ne-am gândit că participarea la acest proiect ne-ar ajuta să arătăm ce ştim în timp ce lucrăm în echipă şi ne arătăm cunoştinţele legate de matematică, biologie, chimie şi fizică.
Proiectul s-a bazat pe cercetarea și stabilirea infrastructurii necesare pentru a produce alimente cu o nutriție adecvată, care ajută la protejarea astronauților în spațiu. Astfel, elevii au creat o seră de legume, cu o infrastructura bine aleasă.
- Trenuleţul din butoaie de plastic în care o turcoaică plimbă zilnic mai mulţi căţei cu dizabilități. S-a...
- "Cele mai vechi texte cunoscute din Biblie". O carte scrisă în 40 de ani de un scrib din Egipt, scoasă la...
- Ţinutul bujorilor galbeni de stepă din România. Zeci de mii de flori au colorat deja dealurile: înfloresc mereu...
George Demeca: Ne-am gândit ca pereţii acesteia să fie făcuţi din wolfram care este un metal destul de dur şi are un punct de topire destul de înalt. Are 300 de metri pătraţi, iar ea se află undeva la mijlocul planetei.
Alegerea legumei nu a fost deloc întâmplătoare
Mihnea Amartei: Din toate cele mii de fructe şi legume care există am ales soia, pentru că există foarte multe moduri de a mânca soia, este foarte sănătoasă, are foarte multe proteine şi este foarte săţioasă.
Bogdan Pal - elev: Creşte în aproximativ 6 spre 7 săptămâni şi putem hrăni 2.000 de persoane.
Echipa împreună cu profesorul coordonator trebuie să ajungă la sfârşitul lunii mai în Los Angeles, la conferinţa NASA.
Maia Burtescu: O să mergem la conferinţă în LA şi după acea o să-l întâlnim şi pe căpitanul Kirk din Star Trek.
Dilara Emursa: Sunt foarte nerăbdătoare, sunt foarte mândră, având în vedere că, din 224 de lucrări admise, mai mult de jumătate nu sunt admise, deoarece aceştia au un program foarte selectiv de plagiatură şi proiectul nostru a ieşit aproape 100% original.
Lia Enescu - profesor coordonator Liceul Traian din Constanta: Elevii de şcoală gimnazială şi liceală sunt provocaţi să dea frâu liber imaginaţiei şi, în baza a aceea ce învaţă la şcoală să, să creeze aceste proiecte.
Iar pentru a ajunge în Los Angeles elevii au nevoie acum de aproximativ 20.000 de euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰