Antena Meniu Search
x

Video Şase români jefuiau bancomate, în Marea Britanie, condamnaţi la ani grei de puşcărie. Modul cum au acţionat, ţinut secret

Gașca de români care a furat peste 140.000 de lire sterline din mai multe bancomate, în Marea Britanie, a fost trimisă după gratii pentru aproape 14 ani.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 01.05.2022, 16:11

Banda de şase români care jefuia bancomate în Marea Britanie a fost trimisă după gratii - Kent Police

Românii au venit în Marea Britanie exclusiv pentru jafuri

O bandă românească de "hackeri şi hoţi" care a furat aproape 140.000 de lire sterline în raiduri la bancomate a fost închisă pentru un total de 13 ani și șapte luni. Un tribunal i-a audiat pe trei dintre cei șase membri ai bandei sosiți în Marea Britanie exclusiv în scopul comiterii infracțiunilor, aşa cum chiar ei au spus. Detalii exacte despre modul în care au fost efectuate atacurile "sofisticate și profesionale" nu au fost dezvăluite, după ce judecătorul a avertizat că orice detaliu în acest sens poate oferi şi altora şansa să acţioneze la fel, scrie Daily Mail.

Se pare că românii au făcut eforturi "concertate" pentru a fura numerar, adesea noaptea, la o oră bine stabilită, după ce au efectuat anterior recunoaștere și au folosit un laptop ca să injecteze un virus în bancomat.

Ioan Constantin, 28 de ani, Petru-Giani Feraru, 23 de ani, Razvan Danaila, 31 de ani, fratele său Robert Danaila, 26 de ani, Victor Camara, 33 de ani, și Constantin Lupoaie, de 19 ani, au recunoscut toți acuzaţia de conspirație pentru furt. Un total de opt bancomate de la bănci, oficii poștale și magazine din Kent, Essex și sud-estul Londrei au fost vizate, primul atac având loc în ajunul Anului Nou 2019. Banda a avut chiar îndrăzneala de a reveni la locul uneia dintre infracțiunile lor pentru a viza al doilea bancomat al unei bănci. De asemenea, au anulat sistemul de supraveghere pulverizând vopsea peste cameră.

Pe acelaşi subiect

O pată mică de sânge i-a dat de gol 

"Această infracțiune a implicat atacuri sofisticate și bine planificate asupra bancomatelor. A fost o criminalitate profesională, vizată, de mare valoare", a spus procurorul. Au fost în total opt infracțiuni, Ioan Constantin fiind implicat în șapte și toate au avut loc noaptea. Toți inculpații au jucat roluri substanțiale și proeminente, vizând sume mari de bani.

Constantin, din Basildon, Essex, a fost închis trei ani și patru luni, iar Feraru, fără adresă fixă, a fost condamnat la 25 de luni de închisoare. Razvan Danaila, fără adresă fixă, a fost închis pentru doi ani și jumătate, în timp ce fratele său Robert Danaila, de asemenea fără adresă fixă, și Camara, din Basildon, au primit fiecare doi ani și patru luni închisoare. Lupoaie, din Stanmore Hill, Stanmore, Middlesex, a fost închis timp de 12 luni.

Cei şase au acţionat fără greşeală, poliţiştii reuşind să-i prindă cu ajutorul unei pete de sânge lăsate de Constantin intr-o parte interioară a unui bancomat. Probabil că s-a zgâriat în momentul în care a forţat fanta bancomatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Şase români jefuiau bancomate, în Marea Britanie, condamnaţi la ani grei de puşcărie. Modul cum au acţionat, ţinut secret