Antena Meniu Search
x

Video Strigătul de ajutor al Lăcrămioarei, sora unei românce medic în Gaza: "Sunt disperaţi. Aduceţi-ne familiile acasă, îi vrem lângă noi!"

Război Israel - Hamas. Sunt 25 de zile de când sute de români duc o luptă pentru supravieţuire în Fâşia Gaza. Prinşi între bombardamentele Israelului şi atacurile teroriştilor Hamas, ei cer cu disperare ajutor pentru a fi repatriaţi. Au rămas fără mâncare şi apă. O româncă medic în Gaza a dispărut împreună cu familia de trei zile. Sora ei, din Ploieşti, cere ajutorul autorităţilor române. Ministerul de Externe a anunţat că trei români sunt prizonierii Hamas.

de Redactia Observator

la 01.11.2023, 09:25

Vezi și
  • Lăcrămioara Danciu, sora unei românce din Gaza: Vă rugăm din tot sufletul, din toată inima, ne vrem familiile acasă și îi vrem vii!

Este apelul disperat al unei femei din Ploieşti care are sora şi cumnatul, ambii medici, dar şi cei doi nepoţi în Fâşia Gaza. 

  • Lăcrămioara Danciu, sora unei românce din Gaza: Ei sunt disperaţi, situaţia este foarte gravă. Se trage peste tot. A zis că nu este conflictul meu, este al lor, eu vreau la mine acasă. Eu mi-am făcut aici o datorie de medic! Eu nu am nicio vină, nici eu, nici copiii, nici soţul! Şi-mi spune zi de zi că nu vreau să mor aici, zice ajută-mă, ajută-mă!

Din România, sora Danei, Lăcrămioara, nu ştie la cine să mai apeleze pentru a-şi aduce familia în siguranţă acasă. Se gândeşte zilnic că rudele i-ar putea fi ucise într-un război care nu este al lor. Mai ales că de două zile a pierdut orice legătură cu ei. 

Pe acelaşi subiect
  • Lăcrămioara Danciu, sora unei românce din Gaza: Eu dacă vreau să-mi plâng sora, nu o să am unde, o să iau puțin pământ în mână și o să spun că e acolo!

Apă cu porția în Fâșia Gaza

Cu fiecare zi, situaţia civililor din Fâşia Gaza este tot mai grea. Proviziile de hrană sunt pe terminate, iar apă se dă cu porţia, o sticlă de 500 de mililitri pe zi.

De la Bucureşti, mesajul premierului este că România şi alte ţări depun un efort comun pentru a-i ajuta pe românii din Gaza să plece din zonă.

Vorbele nu-i încălzesc însă pe cei care au rude acolo!

  • Lăcrămioara Danciu, sora unei românce din Gaza: Sunt familii distruse, toţi sunt distruşi, dar v-aş ruga din inimă, din suflet, pe cei care ne auziţi şi care puteţi să ne ajutați! Aduceţi-ne familiile acasă, îi vrem lângă noi! 

Trei români din Israel ar fi ţinuţi ostatici de organizaţia teroristă Hamas

Drame sunt şi de cealaltă parte a graniţei. 

Trei români din Israel ar fi ţinuţi ostatici de organizaţia teroristă Hamas. Momentan, Ministerul de Externe nu are informaţii decât de unul - Tal Chaimi, a cărui soţie a venit din Israel la Bucureşti pentru a cere autorităţilor să facă tot posibilul să-l elibereze.

Ela Chaimi a povestit pentru Observator drama prin care trece. Este însărcinată cu al patrulea copil. Abia aflase vesetea cea mare atunci când soţul i-a fost răpid din kibuttsul Nir Yitzhak.

  • Reporter: Cum a fost pentru tine această perioadă?
  • Ela Chaimi, soţia românului răpit de Hamas: Teribilă. Mai ales dimineţile, când mă trezesc şi înţeleg situaţia. Dimineţile sunt cele mai grele. Dar apoi e mai bine, încerc să fiu alături de copii. 

În momentul în care teroriştii Hamas au intrat în curtea casei, Tal a ieşit să-i apere pe Ela şi pe copii, care se refugiaseră în cameră de siguranţă. 

  • Ela Chaimi, soţia românului răpit de Hamas: Tal şi cu mine suntem împreună de 22 de ani. Căsătoriţi de 11 ani. Mai mult de jumătate din viaţa mea a fost alături de el. Şi nu îmi imaginez viaţa fără el. Mi-a dat tot ce aveam nevoie în viaţă, stabilitate, dragoste şi trei copii.

Ela este optimistă, crede că Tal trăieşte şi într-o zi vor fi din nou împreună. În mâinile Hamas ar fi 240 de oameni ținuți prizonieri în tunelurile de sub Gaza. Bilanţul războiului este tragic: potrivit organizaţiei salvaţi copiii un copil moare la fiecare 10 minute în Gaza. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Strigătul de ajutor al Lăcrămioarei, sora unei românce medic în Gaza: "Sunt disperaţi. Aduceţi-ne familiile acasă, îi vrem lângă noi!"