Antena Meniu Search
x

Video EXCLUSIV. Mărturia românului care şi-a văzut fiica în filmările postate de Hamas. Remus se roagă să fie eliberată înainte de invazie

Fiica unui român imploră să fie salvată din mâinile teroriştilor Hamas. Daniela este ţinută ostatică împreună cu fiica de cinci ani, sora, nepoatele şi cumnatul. Azi, gruparea Hamas a publicat o înregistrare cu ea şi alte două femei răpite. Un apel disperat vine şi de la soţia românului răpit, care astăzi a venit în România să ceară ajutorul oficialilor de la Bucureşti. Armata israeliană a anunţat că în urma operaţiunii militare din Gaza a reuşit să elibereze încă un ostatic, un soldat israelian.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 20:57

Vezi și

În imaginile făcute publice de Hamas pe reţeaua Telegram, cea care imploră pentru salvarea din mâinile teroriştilor este Daniela, fiica unui român care trăieşte în israel. În clip apar trei femei. Nu se ştie când au fost înregistrate imaginile şi nici dacă mesajul este cel al ostaticilor sau ceea ce vor teroriştii să transmită. Vizibil obosită şi în stare de şoc, Daniela îi cere premierului Benjamin Netanyahu să oprească bombardarea Fâşiei Gaza şi să îi salveze din mâinile militanţilor Hamas.

Pe 7 octombrie, ziua masacrului Hamas, Daniela şi fiica ei, de cinci ani, Emilia, se aflau în vizită la sora ei în kibbutzul Nir Oz, aproape de linia de demarcaţie cu Fâşia Gaza. Nu au avut nicio şansă când teroriştii au invadat comunitatea. A fost luată ostatică împreună cu fiica ei, cu sora, nepoatele şi cumnatul. Într-un interviu pentru Observator, Remus, tatăl lui Danielle, spune că se se teme că nu îşi va mai vedea niciodată toată familia.

După apariţia acestui prim film cu ostaticii, premierul Benjamin Netanyahu a reacţionat printr-un mesaj pe Twitter

Remus, cetăţean român din Israel: Sper să fie o înţelegere împreună cu tot felul de state care se ocupă de asta ca să elibereze oamenii, cel puţin să elibereze femeile şi copiii. Dacă nu se face asta înainte de a începe toată invazia asta pe teren, n-am multe speranţe că o să mai putem să-i vedem în viaţă.

Pe acelaşi subiect

După apariţia acestui prim film cu ostaticii, premierul Benjamin Netanyahu a reacţionat printr-un mesaj pe Twitter: "Mă adresez Elenei Trupanov, Danielei Aloni și lui Ramon Kirsht, care au fost răpiți de Hamas, care comite crime de război: Vă îmbrățișez. Inimile noastre sunt alături de voi și de ceilalți răpiți. Facem totul pentru a-i aduce acasă pe toți cei răpiți și dispăruți."

În oficialii israelieni, dar şi în cei români îşi pune toate speranţele şi Ela, soţia românului răpit de Hamas. Femeia a venit la Bucureşti pentru a cere ajutorul pentru eliberare.

Ela Chaimi, soţia românului răpit: Am nevoie de ajutorul vostru! Am nevoie disperată de ajutorul vostru!

Tal Chaimi are 41 de ani, iar în ziua masacrului, după ce a pus-o pe Ela şi pe cei trei copii ai lor la adăpost, a ieşit să apere comunitatea. De atunci, Ela nu mai ştie nimic de el, iar cu fiecare zi ce trece, frica că nu îl va mai vedea nicodată, este tot mai mare.

Ela Chaimi, soţia românului răpit: Soţul meu nu i-a făcut rău niciunui om. Trebuie să se întoarcă. Repede, pentru că nu mai avem timp. Serios, chiar nu avem timp. Speranță, mi-au dat speranță. Cred că Guvernul României va face tot ce-i stă în putere ca să-l aducă pe Tal înapoi.

Potrivit ulitmelor cifre anunţate de armata israeliană 239 de oameni sunt ostatatici în mâinile Hamas

Potrivit ulitmelor cifre anunţate de armata israeliană 239 de oameni sunt ostatatici în mâinile Hamas. Doar 4 femei au fost eliberate. De restul nimeni nu ştie nimic, nici unde sunt, nici dacă sunt în viaţă. Potrivit presei israelieni ei ar fi fost duşi în tunelurile de sub Fâşia Gaza şi sunt folosiţi ca scut uman în faţa ofensivei israeliene.

De aici şi temerea că în cazul unei invazii niciunul nu va mai putea si salvat. Tot mai multe voci îl consideră vinovat pe Benjamin Netanyahu pentru situaţia în care s-a ajuns. Statele Unite spun că sunt gata să suţină o pauză umanitară.

Jack Sullivan, consilier Casa Albă: O pauză umanitară ar fi un lucru bun, ca să putem scoate ostaticii de acolo, dar poţi paria că Hamas va folosi acel timp în avantajul lor, de asemenea.

Oficialii israelieni nu par dispuşi să aştepte. Deşi nu a fost anunţată oficial, ofensiva terestră este în plină desfăsurare. Zeci de blindate ale armatei israeliene s-au îndreptat, noaptea trecută, spre linia de demarcaţie cu Fâşia Gaza, alte blindate au ajuns deja la periferia oraşului Gaza, iar un asalt pare iminent în orele următoare. Ţinta este tocmai aceas reţea de tuneluri în care se ascund militanţii Hamas şi cei pe care i-au răpit.

Daniel Hagari, Rear Adm. IDF spokesperson: Fiecare grup de terorişti pe care Hezbollah îl va trimite la granița noastră va fi eliminat. Fiecare terorist care încearcă să tragă spre teritoriul nostru va fi ucis. 600 de ţinte au fost lovite numai în ultimele 24 de ore în Fâşia Gaza. În urma lor, zeci de terorişti, care s-au baricadat în clădiri şi tuneluri, au fost ucişi. Cu toate astea, Israelul are de dus o luptă pe mai multe fronturi.

Asaltul împotriva Hamas lasă în urma lui suferinţă şi distrugere în Gaza. Ministrul sănătății palestinian a oferit un bilanț tragic: 8.000 de oameni și-au pierdut viața, în timp ce alți 20 de mii sunt răniţi. Morţii au început să fie înmormântaţi în gropi care erau deja ocupate. 2.000 dintre cei ucişi sunt copii. Mai mulţi decât au murit din 2019 până acum în toate teatrele de război de pe glob, susţine Organizaţia Salvaţi Copiii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » EXCLUSIV. Mărturia românului care şi-a văzut fiica în filmările postate de Hamas. Remus se roagă să fie eliberată înainte de invazie