Antena Meniu Search
x

Video Satul din Sibiu care s-a reinventat pentru a atrage turiştii. Au fost folosiţi bani din PNRR

Un sat de munte din judeţul Sibiu se reinventează ca să aducă în zonă mai mulţi turişti. În Râul Sadului, doritorii se pot caza în căsuţe din lemn amplasate într-un peisaj cum rar găseşti. O asociaţie impreuna cu zeci de voluntari vor să pună micul sat transilvănean pe harta turistică a României, cu bani veniţi prin PNRR. La final, turiştii au parte de experienţe autentice, iar localnicii au o sursă suplimentară de venit.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 13.05.2023, 08:31

Vezi și

Ascunsă între Munţii Lotrului şi Cindrel, comuna Râul Sadului e tot mai căutată de turişti dornici să descopere viaţa la ţară. Şurile vechi şi colibele păstoreşti au fost salvate de la dispariţie cu ajutorul voluntarilor, iar acum sunt principala atracţie în zonă. "Aşa cum puteţi vedea ele sunt realizate din materiale locale. În principiu se foloseşte piatra de rău pentru fundaţii", a declarat Diana, arhitect. Aflată la o altitudine de 800 de metri, comuna sibiană este renumită pentru păstorit. Turiştii care ajung aici se pot caza în căsuţe din lemn construite după modelul vechilor adăposturi folosite de ciobanii din Mărginime.

"Casuţa din spate înglobează, aduce la un loc, şi ce e în afară şi ce e înăuntru, tot ce am învăţat noi în ultimii trei ani renăvând colibe şi având grijă de ceea  ce e în sat", a declarat Cristian  Cismaru, coordonator proiect. În acelaşi timp, iniţiatorii proiectului "Cultivarea Frumosului în Ţara Colibelor" vor şi să încurajeze localnicii să folosească mai mult resursele zonei. "În primul rând să reaprecieze, ce alte generaţii apreciau. Să aprecieze ceea ce au acum şi să înveţe să prindă de la noi anumite moduri prin care să folosească aceste resurse cât mai sustenabil şi cât mai tradus în lumea reală", a declarat Cristian Cismaru, coordonator proiect.

"Încercăm ca tineretul din comuna să constientizeze faptul că ce avem noi acasă poate fi valorificat altfel şi din asta ar putea să-şi câştige existenţa aici", a declarat Daniel Minea, primar Râul Sadului. În perioada următoare vor fi organizate mai multe ateliere în care sătenii vor învăţa cum să se folosească mai eficient de ceea ce au la îndemână în comunitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Evenimente » Satul din Sibiu care s-a reinventat pentru a atrage turiştii. Au fost folosiţi bani din PNRR