Antena Meniu Search
x

Video Satul în care localnicii nu mai pot dormi de frica urşilor: "Acum chiar că m-am speriat. Era distanţa dintre mine şi urs de maxim 10-15 metri"

Situaţie critică într-un sat din Mureş, unde oamenii sunt terorizați de urşi. Sălbăticiunile dau atac după atac în gospodăriile sătenilor. Au omorât zeci de animale şi au provocat pagube uriaşe, iar oamenii au ajuns la limita răbdării şi au cerut ajutorul vânătorilor şi jandarmilor.

de Redactia Observator

la 19.09.2022, 08:54

Vezi și

La numai 10 kilometri de Târgu Mureș, în satul Bozeni, urşii se plimbă pe ulițe ca pe cărările din pădurile de munte. Au dat de gustul cărnii şi nu s-au mai potolit. Ies tot mai des la vânătoare în gospodăriile oamenilor, unde fac prăpăd.

Localnic: Acum chiar că m-am speriat. 

Localnic: Eu consider că deja sunt un pericol public. 

Localnic: Am ieşit în drum. A venit vizavi cu mine. Şi când m-a văzut s-a urcat sus pe deal. Era distanţă dintre mine şi urs, maxim 10-15 metri. Am fugit cam 150 metri, iar când am ieşit pe drum a venit şi el spre mine.

Pe acelaşi subiect

Mesajele de RO Alert sunt tot mai dese, iar sătenii, disperaţi, au chemat vânătorii şi jandarmii în ajutor. Mulţi dintre ei se gândesc să părăsească cătunul şi să se mute în altă parte. 

Tanczos Barna, ministrul Mediului: Anul trecut am luat decizia să aprobăm ordonanţa de urgenţă, pentru a face posibilă intervenţia imediată în cazul în care sunt situaţii periculoase la adresa vieţii umane sau la adre4sa bunurilor create de om. 

Vasile Silaghi, paznic de vânătoare: Aproape în fiecare noapte intră ursul în curte se plimbă prin grădină, pe la porumb, peste tot pe aici.

Localnic: O dată a intrat la bunica mea, eu stat cu 500 de metri mai sus, iar într-o noapte a fost la noi. Lângă casa mea, am doi copii mici.

Localnic: Am avut noroc că venea câinele, nu ştiu exact al cui era câinele. Cu căprioarele şi restul sunt obişnuită, dar cu asta, deja de o lună, o lună jumate tot umblă. 

Localnicii cer, cu disperare, ca autorităţile să ia măsuri şi să-i scape de raidurile pe care urşii le dau în gospodăriile lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Satul în care localnicii nu mai pot dormi de frica urşilor: "Acum chiar că m-am speriat. Era distanţa dintre mine şi urs de maxim 10-15 metri"