Antena Meniu Search
x

Video S-au reluat cursele pe Dunăre cu bacul Baziaş 4, de la Moldova Nouă spre Serbia. Cei 7 kilometri se parcurg în 40 de minute

După o pauză de patru luni şi decizii care au făcut valuri, ieri au fost reluate cursele pe Dunăre de la Moldova Nouă spre Serbia. De acum, o nouă firmă se va ocupa de bac. Autorităţile locale spun că, în sfârşit, au prins colacul de salvare: turismul şi afacerile din zonă mai au o şansă.

de Redactia Observator

la 11.11.2023, 14:30

Vezi și

După două încercări eşuate, ieri dimineaţă au fost reluate oficial cursele pe Dunăre cu bacul Baziaş 4 de la Moldova Nouă. Bacul a fost închis în urmă cu 4 luni, după ce licenţa firmei care opera nava a expirat. O nouă firmă se ocupă acum de cursele pe fluviu.

Comandat de vas: 7 kilometri avem de navigat, pentru că trebuie să ocolim insula şi din cauza asta avem 7 kilometri. La traversă ar fi doar 4.

Bacul va avea trei curse pe zi

Cei 7 kilometri până la sârbi se parcurg în 40 de minute. Pentru început, bacul va avea trei curse pe zi, dar programul poate fi influenţat de condiţiile meteo. 

Pe acelaşi subiect

Programul bacului Baziaş 4:

  • Plecări Moldova Nouă (ora României): 09:00, 13:00, 17:00
  • Plecări Usije (ora Serbiei): 09:30, 13:30, 17:30

Ioan Crina, administratorul firmei ce va exploata bacul: Cred că este foarte util bacul din cauza că pe 100 şi ceva de kilometri de mal şi de Clisură nu avem nicio trecere la sârbi.

Ioan Chisăliță, primar Moldova Nouă: Este şi punte de prietenie dar şi punte privind realizarea obiectivelor privind turismul în Clisura Dunării.

Petru Furdui, prmar comuna Berzeasca: Înseamnă plus valoare și încredere viitoarelor planuri de afaceri şi de o parte a malului şi de celălalt. 

Preţurile pentru a trece Dunărea cu bacul sunt cuprinse între 20 de lei, pentru o persoană cu bicicleta, şi 250 de lei, pentru un microbuz cu 16 locuri. 

Preţuri pentru bacul Baziaş 4:

Bicicletă / Persoană (1 loc inclus) - 20 lei

Rulotă tractabilă (0 locuri incluse) - 40 lei

Motocicletă / ATV (2 locuri incluse) - 50 lei

Autoturism (4 locuri incluse) - 80 lei

Autorulotă (4 locuri incluse) - 120 lei

Microbuz 8+1 (9 locuri incluse) - 150 lei

Microbuz 15+1 (16 locuri incluse)- 250 lei

Minorii sub 12 ani - Gratuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » S-au reluat cursele pe Dunăre cu bacul Baziaş 4, de la Moldova Nouă spre Serbia. Cei 7 kilometri se parcurg în 40 de minute