Antena Meniu Search
x

Scandal cu bâte şi bare de fier între 2 clanuri rivale, în Bucureşti. Şase indivizi arestaţi preventiv, alţi trei căutaţi de poliţie

Șase persoane au fost arestate preventiv și alte trei sunt căutate de polițiști în urma unei bătăi cu bâte și bare de fier care a avut loc în București.

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 18:40

- Shutterstock

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunță că pe 29.08.2023, procurorii au pus în mișcare acțiunea penală față de nouă inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, tentativă de omor calificat, tulburare a ordinii și liniștii publice și favorizarea făptuitorului.

Anchetatorii au stabilit că „la data de 17.08.2023, în jurul orei 15:00, în timp ce se aflau pe o stradă din mun. București, sector 2, pe fondul unor situații conflictuale anterioare, inculpații, constituiți în grupuri de două, respectiv șapte persoane, s-au înarmat cu obiecte contondente (bâte și bare de fier), iar unii dintre ei și-au aplicat reciproc lovituri în zone vitale.”

„Doi dintre inculpați au agresat câte un membru al grupului advers, aplicând lovituri cu bâte și bare de fier în zona capului, iar doi dintre inculpați au agresat câte doi membri ai grupului advers în același mod, fiind așadar vorba de două infracțiuni de tentativă de omor și două infracțiuni de tentativă de omor calificat (asupra a două persoane). Ceilalți patru inculpați nu au exercitat agresiuni, însă s-au înarmat și ei cu obiecte contondente și i-au sprijinit moral pe agresori. În urma evenimentelor, trei dintre cei implicați au suferit traumatisme cranio-cerebrale. Violențele exercitate au avut loc în public, în fața mai multor persoane, cărora le-au fost create sentimente de teamă, revoltă, indignare și insecuritate, inculpații tulburând în acest mod ordinea și liniștea publică”, au anunțat anchetatorii.

Ancheta, îngreunată de o parte dintre inculpaţi

Pe acelaşi subiect

De asemenea, anchetatorii anunță că unii inculpați au încercat să împiedice ancheta.

„Pe parcursul cercetărilor, doi dintre inculpați au încercat să îngreuneze urmărirea penală, prin faptul că au refuzat să furnizeze organelor de urmărire penală orice detalii despre agresori, deși îi cunoșteau, între cele două grupări existând conflicte mai vechi, și au refuzat să se prezinte la Institutul Național de Medicină Legală, în vederea examinării medico-legale. În cauză au fost puse în executare 12 mandate de percheziție domiciliară pentru locuințe din mun. București, jud. Călărași și jud. Ialomița, fiind depistați 6 din cei 9 inculpați. Față de cei 6 inculpați găsiți, procurorii a luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore”, au precizat anchetatorii, potrivit Mediafax.

Miercuri, procurorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile față de toți inculpații. Judecătorul a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă a celor șase inculpați reținuți, urmând să se pronunțe la o dată ulterioră cu privire la cei trei inculpați care se sustrag urmăririi penale.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Scandal cu bâte şi bare de fier între 2 clanuri rivale, în Bucureşti. Şase indivizi arestaţi preventiv, alţi trei căutaţi de poliţie