Antena Meniu Search
x

Video Scandal între primarul din Orșova și deţinătorii de ambarcaţiuni turistice. De la ce a pornit totul

A fost protest în Orşova. Deţinătorii de ambarcaţiuni turistice sau vapoare de croazieră pe Dunăre s-au trezit cu un gard sudat în faţa pontonului. Primarul le-a interzis să mai opereze acolo şi i-a mutat în alt loc. Însă şi aici, în faţa malului, este un zid pe care nu are nimeni voie să-l dea jos. Tot scandalul a pornit de la incidentul de anul trecut, când o ambarcaţiune a spulberat un caiac cu sportivi. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 15.04.2022, 08:19

Vezi și

Oamenii spun că decizia primarului afectează tot turismul zonal.

''Refuză orice dialog cu noi, aruncând oamenii care locuiesc în Orşova în şomaj.''

''Vrea să ne mute într-un loc unde nu este posibilă desfaşurarea activităţilor.''

De la ce a pornit scandalul

Pe acelaşi subiect

Noul loc în care turiştii ar trebui să se urce în ambarcaţiuni are un zid chiar la malul apei. Cine vrea să ajungă în ambarcaţiuni, trebuie să sară pârleazul.

''Uitaţi-vă şi dumneavoastră, cum poate turistul să treacă peste această grindă sparge-val? Cum putem noi să construim, atâta timp cât în PUG este interdicţie totală de construcţie?'' 

Hidroelectrica precizează că cine construieşte în zonă, ori sparge zidul, încalcă Legea Apelor. Aşa că barcagiii sunt prinşi ca într-o menghină. 

Bragaru Constantin, consilier local: Trebuie un regulament de funcţionare şi desfăşurare a activităţilor, trebuie o coabitare. Acest lac, luciul apei, trebuie împărţit între sportivi, navele de transport marfa, navele de croazieră, ambarcaţiuni transport turişti. Toţi folosim acest luciu de apă.

Primarul este, însă, de neînduplecat.

Marius Stoica, primar Orşova: Din păcate, cei care prestează aceasta activitate ilegal o prestează, precizez că nu au autorizaţie de funcţionare, îşi desfăşoară activitatea parţial şi pe domeniul public, fără să aibe acordul proprietarului terenului. 

Motivul pentru tot acest scandal, spun oamenii, ar fi un incident de anul trecut, când o ambarcaţiune de viteză a lovit un caiac cu sportivi. 

Marius Stoica, primar Orsova: Să-i mulţumim lui Dumnezeu că nu a existat o consecinţă mult mai gravă astă vară.

Deocamdată, autorităţile locale au sudat porţile de acces la pontoane. Dar, măsura nu a oprit activitatea de agrement. Barcagii au pus o scăriţă şi i-au ajutat pe turişti să... sară gardul. Oamenii spun că vor continua protestele, până când autorităţile locale vor fi deschise la dialog.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Scandal între primarul din Orșova și deţinătorii de ambarcaţiuni turistice. De la ce a pornit totul