Antena Meniu Search
x

Scandal la Şcoala Centrală: Profesor de fizică, în lenjerie intimă la un curs online

Scandal la Școala Centrală din Capitală, unde un profesor de fizică s-a afișat doar în lenjerie intimă în fața elevilor, la un curs online. Bărbatul se pare că nu este la prima abatere, iar părinţii susţin că acesta obişnuia să îşi jignească elevii la cursuri.

de Monica Palade

la 26.02.2021, 13:16

Scandal la Şcoala Centrală: Profesor de fizică, în lenjerie intimă la un curs online - captura video

Pe numele dascălului s-au despus plângeri la Ministerul Educaţiei, Inspectorat şi la şcoală, iar ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat că a trimis corpul de control la unitatea de învăţământ. În urma scandalului iscat, profesorul de fizică a intrat în concediu fără plată.

„A fost un şoc când am văzut filmuleţul”

Incidentul a fost sesizat de părinţi, care spun că la rândul lor au fost şocaţi de atitudinea dascălului. Aceştia spun că profesorul de fizică mută voit camera de filmat şi le arată elevilor că poartă doar lenjerie intimă.

"Pentru mine a fost un șoc când am vazut filmulețul. Am crezut ca nu e real, e imposibil ca un cadru didactic să facă așa ceva, am zis că nu se poate și că nu e real", spune mama unui elev de clasa a XI-a, potrivit Digi24.

"Jignește elevii, le vorbește urât, are momente când vorbește urât de cum arată unii copii. De exemplu, unei fete care a și plecat din cauza lui, pentru că purta o bluză cu umerii în jos i-a zis: Să nu mai vii așa îmbrăcată că nu mă pot abține. Nu cred că pot să fiu de acord să preia alți copii și să continue cu acest comportament. Ideal ar fi ca proful să nu mai fie în învățământ pentru că este nociv", mai spune părintele.

Corpul de control al Ministerului la Şcoala Centrală

Ministrul Educației a refuzat să se pronunţe în acest caz, însă a anunţat că a trimis corpul de control la Școala Centrală.

„În calitate de ministru, n-0 să mă antepronunț înainte de finalizarea anchetei. După finalizare, o să mă raportez la maximul de sancțiuni permise de cadrul legal, e cel stabilit în Parlament. Oricât de mult ne-am dori să-l forțăm, suntem obligat să respectăm legea până îl schimbăm. Sunt, din păcate, și astfel de exemple. Îndrăznesc să cred că sunt efecte secundare ale perioadei de criză pandemică. Ministerul Educației are în vedere și acest caz de la Școala Centrală.

Nu e la prima abatere, nu e singura abatere reclamată, e vorba și că a transmis unor părinți rezultatele școlare ale altor elevi. Aceste lucruri sunt în analiză la nivelul inspectoratului și al corpului de control. Înainte să vin aici, am cerut să meargă corpul de control la școala centrală, pentru a verifica situația. E un exemplu regretabil și trebuie să beneficieze de măsuri în consecintă", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citiți și Elevi jigniți și umiliți de o profesoară de matematică din Galaţi

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Scandal la Şcoala Centrală: Profesor de fizică, în lenjerie intimă la un curs online