Antena Meniu Search
x

Video Scandal la Spitalul Foişor din Capitală. Zeci de pacienţi batjocoriţi au fost evacuaţi pe tărgi, în grabă, deşi abia fuseseră operaţi

Situaţie revoltătoare, aseară, la Spitalul de Ortopedie Foişor, din Capitală. Peste 100 de pacienţi au fost evacuaţi şi transferaţi cu ambulanţe la alte spitale sau la domiciliu, în regim de urgenţă, deşi unii dintre ei fuseseră operaţi cu doar câteva ore în urmă.

de Alexandra Bucuroiu

la 10.04.2021, 10:23

Vezi și

Şeful DSU, Raed Arafat, a luat decizia ca Spitalul Foișor să fie transformat în spital COVID, iar hotărârea a fost avizată de Ministerul Sănătăţii. Atenţie, urmează imagini care vă pot afecta emoţional! 

Unde vă duc, doamnă?

La Spitalul Universitar de Urgenţă.

Nu mă simt bine. Ieri m-au adus la Terapie Intensivă. 

Pe acelaşi subiect

Îşi bate joc de noi. 

Spitalul de Ortopedie Foişor, ora 21:00. Clipe halucinante, cu pacienţi abia operaţi, chinuiţi şi batjocoriţi de sistem. La recomandarea DSU, Ministerul Sănătăţii decide să-i mute trimită pe bolnavi acasă sau în alte spitale. Aşa că îi cară pe tărgi ori în cărucioare, pentru a-i expulza cât mai repede şi pentru a le face loc pacienţilor COVID. 

Venim să ne facem bine şi plecăm vai de capul nostru. 

Eu plec acasă acum, dar trebuie să stau trei-patru zile în spital.

Dacă păţesc ceva o să dau statul în judecată.

Spitalul Foișor devine de astăzi spital COVID

Spitalul Foișor, care are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și 200 de paturi pe oxigen, devine de astăzi spital COVID. Decizia a fost luată ieri, de şeful DSU şi avizată de Ministerul Sănătăţii, pe fondul crizei de locuri din secţiile ATI.

În acest moment, 801 pacienţi infectaţi cu Sars-CoV-2 aşteaptă în unităţile de primiri-urgenţe din ţară eliberarea unui pat într-un spital. 35 dintre aceştia sunt intubaţi şi ventilaţi şi au nevoie urgentă de un loc într-o secţie ATI.

Raed Arafat: Am avut o discuţie şi cu Managerul Spitalului, am informat Primarul Capitalei care a zis că ne sprijină în acest sens. Echipa noastră care a ajuns după ce a fost emis ordinul şi după ce a fost trimis, a ajuns în jurul orei 15 la spital Foişor. Echipa a trebuit să ducă muncă de lămurire, să convingă. 

Spitalul Foişor este în subordinea Primăriei Capitalei. Viceprimarul spune că pacienţii au fost informaţi că vor fi transferaţi de ieri după-amiază. Numai că... la ora 19, managerul spitalului încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar. 

Horia Tomescu, viceprimar PMB: Au fost discuţii între manager şi DSP în cursul după-amiezii care au trenat câteva ore şi asta este cauza întârzierii. Au evaluat fiecare pacient pentru a vedea dacă pacientul va fi externat sau transferat către un alt spital, apoi au încercat sa găsească spaţii în alte unităţi sanitare. 

Zeci de oameni au venit să protesteze

În faţa spitalului, zeci de oameni au venit să protesteze, revoltaţi de modul în care sunt umiliţi pacienţii abia operaţi. Aceştia au format un cordon şi au vrut să împiedice asistenţii să mai scoată pacienţi din spital. 

Noi nu respectăm ordinului lui Arafat! Nu ne interesează. 

Vă rog frumos să vă daţi într-o parte. 

Ne apărăm semenii. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fără violenţă. Fără violenţă. 

Huoooo. Asasinii. Asasinii!

Cum au fost repartizaţi pacienţii evacuaţi

Raed Arafat spune că a luat această decizie deoarece în secţia de terapie intensivă a Spitalului Foişor erau internaţi doar 3 pacienţi, deşi aceasta are 26 de paturi şi 6 medici.

Raed Arafat: 13 pacienţi au fost transferaţi cu ambulanţele SMURD şi a serviciului de ambulanţă Bucureşti la Elias un pacient, Spitalul clinic de urgenţă Bucureşti patru pacienţi, Spitalul Universitar de Bucureşti 5, 1 la Bagdasar, 1 la spital de urgenţă Buzău, 1 cu ambulanţa la domiciliu în galaţi. 

Din ceilalţi 92 de pacienţi, 25 erau programaţi pentru intervenţii chirurgicale, iar 67 erau pacienţi deja operaţi şi au fost trimişi la domiciliu. 

Potrivit unor surse, la Buzău au fost transferaţi 3 pacienţi. O femeie a ajuns după ora 2 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Potrivit protocolului, înainte de a intra în spital i s-a efectuat un test rapid. A ieşit negativ şi a fost internată pe secţia de Ortopedie. Alţi doi pacienţi au fost trimişi acasă.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va solicita o analiză amănunţită privind modul în care s-a desfăşurat intervenţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Scandal la Spitalul Foişor din Capitală. Zeci de pacienţi batjocoriţi au fost evacuaţi pe tărgi, în grabă, deşi abia fuseseră operaţi