Antena Meniu Search
x

Scandal la Mănăstirea Curtea de Argeş, după ce credincioşii nu au vrut să respecte distanţarea

Credință cu scandal la Curtea de Argeș. Mai multe persoane, venite pentru slujba din Ajunul Sfintei Maria, nu au vrut să respecte măsurile de siguranță.

de Redactia Observator

la 15.08.2020, 11:19

Vezi și
  • Câțiva bărbați au încercat să rupă gardurile puse de jandarmi.
  • Moaștele Sfintei Filofteia nu au mai fost scoase de preoți.

Pandemia a schimbat regulile şi la mănăstirea din Argeş, acolo unde, anual, se adunau mii de oameni pentru sărbătoarea Sfintei Maria.

Scandalul a pornit după ce jandarmii au ridicat un bărbat care nu respecta măsurile de distanţare. În acel moment, rudele acestuia au început să ţipe şi au forţat gardurile.

În timp ce jandarmii încercau să restabilească ordinea, una dintre rude, jos pe asfalt, părea leşinată. Când a auzit, însă, ambulanţa, femeia s-a ridicat rapid.

Şapte persoane au fost amendate pentru incident. Slujba a fost ținută afară, în fața Necropolei Regale.

În curtea mănăstirii nu au avut voie decât 750 de persoane, ca să fie păstrată distanța cerută prin ordinul Ministerului Sănătății. Pentru că numărul celor veniți la Curtea de Argeș a fost dublu, jandarmii au organizat rânduri și au permis accesul în măsura în care se făcea loc în fața mănăstirii.

Veniți aproape din toată țara, unii dintre credincioşi s-au așezat pe borduri sau direct pe iarbă și și-au pus lângă ei coșurile cu mâncare, aduse ca să fie sfințite de preoți.

Astăzi se anunță un număr la fel de mare de persoane pentru slujba Adormirii Maicii Domnului. Pentru prima dată, moaștele Sfintei Filofteia nu au mai fost scoase de preoți, ci au rămas în mânăstire. Astfel, s-a evitat ca cei veniți să atingă racla şi să se îmbulzească. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Scandal la Mănăstirea Curtea de Argeş, după ce credincioşii nu au vrut să respecte distanţarea