Antena Meniu Search
x

Scandal monstru la Muzeul Ţăranului Român. Un film premiat la Cannes a fost hulit în Capitală

Proiectia filmului "120 de bătăi pe minut", ce a primit marele premiu al juriului la Cannes, a fost intrerupta de mai multe persoane cu icoane în mâini.

Vezi și

Proiectia filmului "120 de bătăi pe minut", ce a primit, anul trecut, marele premiu al juriului la Cannes, a fost intrerupta de mai multe persoane cu icoane în mâini care au început să cânte "Mantuieşte, Doamne, poporul tău!" şi au intonat Imnul României. Protestatarii au fost deranjaţi de faptul că filmul, ce abordează tema homosexualităţii, a fost proiectat într-un centru al spiritualităţii tradiţionale româneşti.

Ca să-i împiedice pe spectatori să vadă filmul, protestatarii au început să cânte Imnul României.

Şi, ca să demonstreze că şi ei sunt creştini, oamenii revoltaţi de tematica filmului au intonat cântece bisericeşti.

Pelicula "120 de bătai pe minut" este câştigatoarea marelui premiu al juriului la Cannes, în 2017. Filmul prezintă acţiunile organizaţiei civice ACT UP, din Franţa anilor 90, ce a militat pentru accesul persoanelor homosexuale infectate cu HIV la tratament şi este, totodată, un film despre iubire şi moarte. 

Credincioşii au urcat pe scena cinematografului cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum "România nu e Sodoma şi Gomora", sau "Hey Soros, leave them kids alone".

Când spiritele s-au încins, oamenii au chemat poliţia.

Imediat după scandal, regizorul Tudor Giurgiu a postat un mesaj pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un incident similar a avut loc şi în 2013, tot la Muzeul Ţăranului Român, când proiecţia filmului "The kids are all right", din cadrul evenimentului Luna LGBT, a fost întreruptă de un grup de activişti naţionalişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Scandal monstru la Muzeul Ţăranului Român. Un film premiat la Cannes a fost hulit în Capitală