Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Scandalul porcilor ucişi şi ingropaţi lângă localităţi ia amploare. Zeci de animale au fost aruncate la marginea unui sat din Brăila

În plină epidemie de pestă porcină africană, când autorităţile susţin că luptă să oprească virusul mortal, la marginea unui sat din Brăila e focar de infecţie. Localnicii au descoperit o groapă cu zeci de animale intrate în descompunere.

de Redactia Observator

la 13.08.2018 , 20:25

În plină epidemie de pestă porcină africană, când autorităţile susţin că luptă să oprească virusul mortal, la marginea unui sat din Brăila e focar de infecţie. Localnicii au descoperit o groapă cu zeci de animale intrate în descompunere. Nu se ştie de cât timp zac acolo, dar leşurile sunt un pericol pentru casele din apropiere. Primarul, abia întors din concediu, şi-a trimis oamenii să arunce câteva lopeţi de pământ în groapă, cu promisiunea că, în câteva zile, va rezolva problema.

Zeci de porci morţi aruncaţi într-o groapă sunt lăsaţi să putrezească sub soarele dogoritor, la marginea unui sat din Brăila. În groapa care nu are mai mult de doi metri adâncime, printre leşuri, un animal încă mai mişcă. Imaginea terifiantă a fost filmată de câţiva localnici, care au descoperit că autorităţile au lăsat lângă casele lor un adevărat focar de infecţie. 

Abia întors din concediu, primarul comunei a aflat de la reporterul nostru de pericolul din satul Lanurile. 

Vezi și

Victor Doaga, primarul comunei Viziru: "Nu putem sa discutam pana nu vad si eu, sa merg acolo. Azi am venit la treaba, am fost in concediu."

Autorităţile erau obligate să se asigure că, în urma echipelor de inspectori, în gospodăriile oamenilor şi în apropierea satului nu rămâne niciun pericol de răspândire a virusului. Potrivit legii, porcii ucişi trebuie îngropaţi la cel puţin trei metri sub pământ, într-o groapă cu pereţi înveliţi în folie de plastic. Peste animalele moarte se aruncă substanţe care grăbesc descompunerea, apoi un strat de nisip şi unul de pământ. 

După ce au fost sesizate, autorităţile din satul Lanurile au aruncat peste groapă câteva lopeţi de pământ. 

În alte sate din acelaşi judeţ, oamenii şi-au îngropat animalele bolnave în curte pentru că nimeni nu a venit să le ridice. 

Exemplul nu e singular. La Babadag, în Tulcea, la începutul lunii august, gropile în care erau aruncate leşurile erau săpate la întâmplare.

Sunt peste 640 de focare de virus în opt judeţe din ţară. În trei sate din Bihor au fost ucişi în aceste zile sute de porci. Fără analize sau explicaţii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Scandalul porcilor ucişi şi ingropaţi lângă localităţi ia amploare. Zeci de animale au fost aruncate la marginea unui sat din Brăila