Antena Meniu Search
x

Numărul în creștere de scandaluri între interlopi, explicat de specialiști: "Totul se rezumă la bani și împărțeala pe care ei o fac"

De la nord la sud, infractorii fac legea în ţară. Apar tot mai multe situaţii în care polițiștii, cu arma în mână, bat în retragere în faţa unor indivizi periculoşi. În Suceava, un echipaj de poliție a fost atacat cu săbii, iar în Gorj infractorii şi-au tăiat singuri cătuşele cu toporul şi i-au ameninţat pe agenţi. Scene similare au fost filmate şi în Craiova şi Vaslui. Specialiştii cred că luptele de stradă se întind peste ţară pe măsură ce tot mai mulţi interlopi se întorc acasă şi îşi revendică teritoriile. 

de Redactia Observator

la 15.06.2020, 19:30

Vezi și
  • Poliția Română a avut 50 de acțiuni de amploare doar în ultima săptămână.
  • Polițiștii au făcut în jur de 200 de percheziții la diferite grupări infracționale.

Cu pistoalele în mână, doi agenţi bat în retragere în faţa a doi infractori. Unul dintre suspecţi este deja încătuşat, dar reuşeşte să scape, ajutat de complicele lui. Pornesc apoi spre cei doi agenţi. 

Imaginile nu sunt din Vestul Sălbatic, ci din sudul violent al ţării. În satul Stăneşti, din Gorj, o petrecere s-a transformat într-o bătaie generală. Cei doi agenţi chemaţi în ajutor s-au transformat în ţinte 

Camelia Caragea, prim procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu: Unul dintre agresori a fost încătuşat însă a fost ajutat de o altă persoană să scape de cătuşe, prin ruperea lanţului acestora. 

Martor: Poliția le-a pus cătușele, au dat cu toporul în cătușe și le-au desfăcut singuri.

Cei doi agresori au reuşit să fugă. După câteva ore s-au trezit cu mascaţii la uşă. 

Zeci de polițiști și procurori participă la perchezițiile care se desfășoară în locuința unde au stat cei doi bărbați din Buzău. Sunt verificate casa, curtea și mașina cu care aceștia au venit în județul Gorj. 

Suspecţii sunt acum arestaţi şi sunt acuzaţi între altele şi de ultraj. 

Într-o altă parte a ţării a avut loc un alt atac violent. La Suceava, echipajul unei ambulanţe şi poliţiştii veniţi să calmeze spiritele în cartier au fost atacaţi cu săbii şi bâte. 

Salvatorii s-au baricadat în maşini. 

În Craiova, clanurile interlope au transformat strada în teren de luptă pentru a patra oară în ultimele două luni. 

Patru maşini au fost distruse într-o bătaie cu bâte, săbii şi cuţite. 

Nouă din cele 15 persoane implicate în scandal au fost reţinute. Chiar şi aşa, membrii celor două familii au continuat să se ameninţe reciproc prin şicane în trafic. Unul dintre suspecţi a reuşit să plece de sub ochii poliţiştilor. 

La Murgeni, oraş declarat "zonă specială de protecţie" din cauza bătăilor de stradă, mascaţii au luat la puricat maşini şi case. Au descoperit un adevărat arsenal de luptă. 

Atacurile au un numitor comun, admit şi poliţiştii: agresorii sunt întorşi recent în ţară şi fie îşi revendică teritoriile, fie îşi reglează conturile cu cei rămaşi aici. 

Cosmin Andreica, sindicat Europol: Totul se rezumă la bani și împărțeala pe care ei o fac între cei mai puternici din comunitate. 

Numai în ultima săptămână s-au făcut 200 de percheziţii la grupările care fac legea în stradă. 

Cristi Gheorghe, director adjunct Direcția Investigații Criminale: În ultima săptămână am avut 50 de acțiuni de amploare cu efective mărite. Prioritatea 0 a Poliției Române este documentarea și destructurarea grupărilor infracționale.

Sindicaliştii cred că agenţii pierd teren în lupta cu infractorii. 

Cosmin Andreica, sindicat Europol: Vedem o dezvoltare a zonei infracționale pe care Poliția nu o poate documenta foarte bine din lipsa legislației, a dotărilor.

Poliţiştii ne asigură că au lucrurile sub control.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Numărul în creștere de scandaluri între interlopi, explicat de specialiști: "Totul se rezumă la bani și împărțeala pe care ei o fac"