Antena Meniu Search
x

Scenariu: Accidente petrecute simultan cu 54 de victime în județul Iași. Cum s-a desfășurat exercițiul "Prut 2023"

Neatenţia, viteza excesivă şi drumurile pline de gropi provoacă zilnic zeci de accidente grave. Iar asta nu o spunem noi, o spun statisticile de anul trecut. Peste 20.000 de oameni şi-au pierdut viaţa pe drumurile patriei. În satul Vulturi din judeţul Iaşi, ieri, a avut loc simularea a două accidente de acest fel. Iată cum a arătat scenariul exerciţiului internaţional "Prut 2023".

de Redactia Observator

la 30.06.2023, 08:06

Vezi și

Este o misiune dificilă şi o luptă crâncenă pentru salvarea vieţilor omeneşti. Zeci de maşini de pompieri, ambulanţe, poliţişti, medici şi jandarmi au împânzit ieri un drum aflat la aproximativ 70 de kilometri de Iaşi. Din fericire, de data aceasta, a fost doar simularea a două accidente grave petrecute simultan, soldate cu 54 de victime.

Alexandru Tatarov, ISU Republica Moldova: Am intervenit în cadrul exerciţiului cu 25 de persoane efectiv şi şapte mijloace de tehnică. Am intervenit cu forţe, în sprijinul autorităţilor din România. În vederea asigurării misiunilor CBRN, prim ajutor calificat, descarcerare şi toate celelalte misiuni de care este nevoie pentru asigurarea unei misiuni atât de complexe cum s-a desfăşurat în satul Vulturi.

Potrivit primului scenariu, un apel la 112, primit în jurul orei 10, anunţa un accident cumplit. O maşină şi un autobuz s-au ciocnit frontal, iar mai multe persoane au rămas încarcerate. Imediat s-a activat Planul Roşu de Intervenţie, iar toate echipajele disponibile au fost direcţionate rapid la locul accidentului.

Dr. Angelica Hristea, SAJ Iași: Aceste exerciţii sunt foarte utile pentru noi ca şi echipaje de urgenţă, pentru a ne antrena şi pentru a face faţă tuturor situaţiilor cu care putem fi confruntaţi oricând.

Pe acelaşi subiect

Alexandru Tatarov, ISU Republica Moldova: Noi intervenim în baza planului operaţional comun, care a fost desfăşurat în cadrul proiectului SMURD.

Imediat, a venit al doilea apel. De această dată a fost pusă în scenă o ciocnire între o cisternă cu substanţe periculoase şi un autobuz în urma căreia 17 persoane au avut nevoie de ajutor.

Alexandru Tatarovm ISU Republica Moldova: Pentru noi este important ca cel puţin astfel de exerciţii de anvergură, să le desfăşurăm o dată la trei ani. Pentru a verifica capacităţile proprii şi pentru a verifica nivelul de cooperare şi bună desfăşurare a acţiunilor în comun.

Exerciţiul Internaţional "Prut 2023" a fost realizat cu ajutorul Forţelor de Intervenţie din România şi Republica Moldova. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Scenariu: Accidente petrecute simultan cu 54 de victime în județul Iași. Cum s-a desfășurat exercițiul "Prut 2023"