Antena Meniu Search
x

Scene sfâşietoare în spitalele românești, medicii se declară neputincioşi: "Se agață de echipamentul tău. Te roagă să le promiţi că nu îi laşi să moară" VIDEO

Suntem cu un picior în prapastie, dar autoritatile neagă evidenţa. Peste 9.700 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 05.11.2020, 19:37

Vezi și
  • 9.714 români au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore.
  • 12 mii de pacienţi cu COVID-19 sunt internaţi acum.

Secţiile de terapie intensivă sunt arhipline, iar 121 de pacienţi cu COVID 19 au murit în ultimele ore. În spitale sunt scene sfâşietoare, iar medicii se declară neputincioşi.

Nicu Gurzan, asistent ATI: Se agață de echipamentul tău. Te roagă să le promiţi că nu îi laşi să moară

Adrian Streinu Cercel, manager Institutul Matei Balş: Este groaznic ce se întâmplă. Suntem în prag de medicină de dezastru

Gabi Szofran, fost pacient: Spitalele sunt pline. Infirmierele nu aveau timp să schimbe lenjeria între pacienţi.

Cel mai sumbru scenariu a depăşit orice imaginaţie. 9.714 români au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore.

12 mii de pacienţi cu COVID-19 sunt internaţi acum. Cei mai mulţi de la începutul pandemiei. În stare gravă şi critică sunt 1.014 bolnavi. Ne apropiem de capacitatea maximă de tratare în secţiile COVID. Deja cel mai mare spital de boli infecţioase din România respiră greu. Nu mai sunt paturi libere. Iar medicii se pregătesc să transforme locuri din secţiile de boli infecţioase în paturi de reanimare.

Adrian Streinu Cercel, manager Institutul Matei Balş: O colegă mi a spus: Vorbeşte cu colegii din terapie în așa fel încât să punem corturi cu oxigen pe secții, înseamnă lărgirea efectivă a terapiilor intensive pe secțiile uzuale

Reporter: Când se va întâmplă?

Adrian Streinu Cercel, manager Institutul Matei Balş: E o chestiune de zile

Situaţia e critică în toată ţara.

Radu Moldovan - presedinte CJ Bistrita-Nasaud: La Bistrița, avem 105 paturi pline. La spitalul suport mai sunt 5 libere. Am ajuns în situația în care nu mai avem persoanl care să ne deservească.

În camerele de gardă, bolnavii de COVID aşteaptă ore întregi un pat liber. Conectaţi la tubul de oxigen, pe tărgi sau canapele.

Cristea Alexandra, medic Maria Nasta: Acum vin pacienţi cu niste insuficienţe respiratorii la pragul de a fi intubaţi.

121 bolnavi au murit în ultimele 24 de ore.

Adrian Streinu Cercel, manager Institutul Matei Balş: Această tragedie se traduce prin viețile pierdute pe care nu le putem salva

În al 12-lea ceas, medicii şi asistenţii fac apel în stradă să respectăm regulile.

Nicu Gurzan, asistent ATI: Noi suntem eroii pe care îi aclamați acum câteva luni, eroii în halate albe parcă aşa ne spuneaţi, luptătorii din tranșee, din linia I, care acum suntem abandonați în tranșee.

Am ajuns la aproape 10.000 de cazuri pe zi. Pragul de o mie de cazuri a fost depăşit pe 22 iulie. După alte două luni, am ajuns la două mii de infectări. Apoi, în ultima lună, s-au spart patru bariere. În ultimele trei zile, ingfectările au crescut din mie în mie de la o zi la alta.

Reporter: Acum mai multe zile aţi declarat că dacă ajungem la 10.000 de cazuri cumulat mai multe zile la rând vom avea stare de urgenţă.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Dicuţiile erau cu foarte multe luni în urmă când se preconiza ce va fi. Haideţi să vedem ce iese după alegeri şi ce iese săptămâna viitoare.

Până săptămâna viitoare am putea avea cifre de neimaginat. Iar de mâine începe campania electorală, când vocea specialiştilor se va auzi din ce în ce mai slab.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Scene sfâşietoare în spitalele românești, medicii se declară neputincioşi: "Se agață de echipamentul tău. Te roagă să le promiţi că nu îi laşi să moară" VIDEO