Antena Meniu Search
x

Video Schema inventată de un bucureştean prin care a furat mii de lei din bancomate. Poliţiştii au fost alertaţi după ce o victimă şi-a numărat banii

Mare atenţie când scoateţi bani de la bancomat! Poliţiştii din Bucureşti au prins un bărbat care folosea un dispozitiv artizanal cu care fura bancote. Le bloca în ATM şi, după ce plecau clienţii, le fura. Ar fi dat nu mai puţin de şapte lovituri până să fie oprit de anchetatori.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 02.09.2023, 19:35

Vezi și

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a montat un dispozitiv special, care separa banii, în locul de unde se ridică numerarul din bancomat. În momentul în care cineva voia să facă o retragere, o parte din suma de bani era reținută, iar astfel hoţul a reuşit să fure mii de lei.

Individul a dat lovituri la două bancomate - într-un complex de blocuri din Crângaşi şi la un ATM de pe Şoseaua Alexandriei. Poliţiştii i-au dat de urmă după ce una dintre victimele lui şi-a dat seama că a fost păcălită. 

Crina Eşanu, Poliţia Capitalei: A fost înregistrată plângerea unui alt bărbat, care sesiza faptul că, imediat după ce a retras 4.000 de lei, de la un bancomat, situat la parterul unui bloc din Sectorul 5, a constatat faptul că pe fanta de ieșire este montat un dispozitiv care a blocat o mare parte din bani, aceștia fiind, ulterior, recuperați de bărbat prin intermediul băncii aferente.

Hoţul care a inventat noua metodă de furt nu ar fi fost prins dacă victima lui nu îşi număra banii luaţi din bancomat. Lucru pe care puţini îl fac. 

Pe acelaşi subiect

"Eu nu sunt atent la nimic" şi "îi iei din inerţie că mergi des la bancomat şi deja ştii. Te gândeşti că e o bancă şi nu te păcăleşte" sunt două dintre reacţiile oamenilor.

Sfaturile poliţiştilor

Poliţiştii ne sfătuiesc să fim atenţi de fiecare dată când scoatem bani din bancomate. 

Crina Eşanu, Poliţia Capitalei: Asiguraţi-vă că nu observă nimeni codul PIN pe care îl introduceţi şi număraţi de fiecare dată banii pe care îi retrageţi. Nu plecaţi niciodată fără să verificaţi dacă aţi primit suma pe care aţi decis să o retrageţi de pe card. Verificaţi dacă sunt cumva banii blocaţi la vedere, anunţaţi imediat reprezentanţii unităţii bancare, nu plecaţi de lângă bancomat până nu sunt luate măsurile necesare în acest caz. Sunaţi la 112 

Bărbatul care bloca banii în bancomat cu un dispozitiv artizanal şi îi fura apoi a fost arestat preventiv 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Schema inventată de un bucureştean prin care a furat mii de lei din bancomate. Poliţiştii au fost alertaţi după ce o victimă şi-a numărat banii