Antena Meniu Search
x

Schema prin care angajaţi MAI făceau trafic cu migranţi. Liderul grupării, un colonel în rezervă. Un şef de la Imigrări, ridicat direct din pat

Trafic de migranţi cu girul angajaţilor şi foştilor angajaţi din Ministerul de Interne. Se întâmpla în vestul ţării, unde aceştia ar fi racolat cetăţeni din Asia sub paravanul unor false contracte de muncă. Pentru ele, migranţii ajungeau să plătească chiar şi 6.000 de euro. Liderul grupării ar fi chiar un colonel MAI în rezervă. Până acum, şeful Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin a fost ridicat şi dus la audieri. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 04.06.2024 , 14:19

Se anunţă audieri maraton atât la sediul DIICOT Caraş Severin cât şi la Timişoara, la sediul DNA. Reţea se ocupa cu aducerea în România a unor migranţi din Bangladesh, India sau Pakistan. Cu toţii plăteau între 3.000 şi 5.000 de euro ca să obţină viză de muncă în România. Asta până când li se aranja transportul mai departe spre vestul Europei. 

Erau preluaţi de capii acestei reţele chiar de pe aeroportul Henri Coadă din Bucureşti, cazaţi o perioadă, aduşi apoi în partea de vest a ţării ca să meargă mai departe, spre Europa. Anchetatorii vorbesc despre mai bine de 1.000 de migranţi care "au beneficiat de serviciile" traficanţilor, doar în acest an. 

Cum acţiona reţeaua

Vezi și

Majoritatea transporturilor au fost depistate, spun procurorii, chiar la graniţa cu Ungaria. Capii acestei reţele, după ce s-au retras din structurile în care au activat şi 20 de ani, au înfiinţat mai multe societăţi comerciale care aveau ca obiect tocmai aducerea de forţă de muncă din aceste ţări din Asia. Ştiau exact cum să procedeze şi ca să se pună la adăpost racolau actuale cadre MAI sau care îi ajutau să-şi ducă mai departe fărădelegile.

Din 2022 a început să funcţioneze această reţea, iar astăzi au fost făcută 67 de percheziţii. S-a întocmit un dosar penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, facilitarea șederii ilegale în România și spălarea banilor. La sediul DIICOT au ajuns trei persoane, inclusiv un avocat cunoscut în Reşiţa, iar şeful IGI Caraş-Severin, Vali Mitruş, a fost ridicat chiar din pat de către mascaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Schema prin care angajaţi MAI făceau trafic cu migranţi. Liderul grupării, un colonel în rezervă. Un şef de la Imigrări, ridicat direct din pat