Antena Meniu Search
x

Video Schema prin care mai mulţi indivizi din ţară făceau împrumuturi pe bandă rulantă la bănci. Prejudiciu de peste 1 milion de lei

Percheziţii de amploare în şase judeţe din ţară, dar şi în Bucureşti, la mai multe persoane bănuite de înşelăciune şi fals informatic. Gruparea ar fi creat prejudicii în valoare de peste un milion de lei. 14 locuinţe au fost percheziţionate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 11.10.2023, 14:30

Vezi și

Anchetatorii au stabilit că în perioada octombrie 2022 - ianuarie 2023 aceşti suspecţi ar fi folosit 73 de cărţi de identitate reale şi alte 160 falsificate, cu ajutorul cărora luau credit. Este vorba de 233 de împrumuturi care au cauzat un prejudiciu de peste 1 milion de lei. Zece persoane sunt aşteptate la audieri la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş. După percheziţiile care au avut loc astăzi în Timiş, în Bucureşti şi în alte 5 judeţe, se fac cercetări iată, într-un dosar de înşelăciune, fals informatic, fals în înscrisuri şi uz de fals.

Ce spun poliţiştii

"La data de 11 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, pun în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Timiş, Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals", anunţă, miercuri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, în perioada octombrie 2022 - ianuarie 2023, ar fi fost utilizate 73 de cărţi de identitate reale şi 160 de cărţi de identitate falsificate.

"Cu ajutorul acestora, s-ar fi obţinut 233 de credite online, cauzând un prejudiciu de 1.079.300 de lei", a mai transmis sursa citată. La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş vor fi câduse peste 10 persoane, în vederea audierii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Schema prin care mai mulţi indivizi din ţară făceau împrumuturi pe bandă rulantă la bănci. Prejudiciu de peste 1 milion de lei