Antena Meniu Search
x

Foto Școlile doctorale de la Academia de Poliție au fost desființate. Lucian Bode: ”Au adus mari prejudicii de imagine instituției”

Guvernul a adoptat, joi, proiectul de hotărâre privind reorganizarea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care prevede desființarea celor două școli doctorale din cadrul instituției, anunță ministrul de Interne, Lucian Bode.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.05.2021, 16:51

Școlile doctorale de la Academia de Poliție au fost desființate
Școlile doctorale de la Academia de Poliție au fost desființate - Lucian Bode/Facebook

„Prin reorganizarea Academiei am decis desființarea celor două școli doctorale care au adus mari prejudicii de imagine instituției. În acest fel, vom repune Academia de Poliție pe un făgaș de maximă onorabilitate în ceea ce privește educația superioară”, spune ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Reorganizarea Academiei de Poliție, după numeroasele scandaluri din MAI

Lucian Bode afirmă că, în contextul acumulării în ultimii ani a unor probleme legate de funcționarea Academiei de Poliție, reorganizarea instituției este „un pas firesc pentru profesionalizarea cadrelor MAI și diminuarea deficitului de profesioniști”.

„Prin acest demers restabilim deopotrivă moralitatea și etica academică și profesională, în ideea că studenții care ies de pe băncile Academiei să fie bine pregătiți profesional și cu o înaltă ținută morală. Un prim element al reorganizării vizează formarea inițială a ofițerilor pentru structurile MAI și ceilalți beneficiari din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională prin intermediul studiilor de licență, în cadrul a două facultăți: Facultatea de Poliție și Facultatea de Pompieri. Decizia de astăzi va facilita modernizarea programelor de pregătire academică și profesională, respectiv lărgirea sferei de recrutare a corpului universitar, prin cooptarea unor specialiști cu o reputație academică incontestabilă”, a mai spus Lucian Bode, scrie Mediafax.

Pe acelaşi subiect

Bode a adăugat că formarea continuă va fi asigurată prin masterate profesionale, destinate doar absolvenţilor de studii universitate de nivel licenţă.

"Fac precizarea că baza legală pentru acordarea gradelor de ofiţer absolvenţilor de masterate profesionale nu există în prezent, dar vom opera modificări la Legea 360/2002 şi HG este doar un pas, definitivarea cadrului normativ se va face prin modificarea legii, modificarea statului poliţistului", a explicat el.

Dispar patru funcții de decan în cadrul Academiei de Poliție

Adoptarea hotărârii de Guvern de reorganizare și comasare în cadrul Academiei de Poliție înseamnă, între altele, reducerea unor funcții de conducere. Astfel, va exista o singură facultate de poliție și se reduc, practic, patru funcții de decan.

„Facultatea de Poliție va fi produsul reorganizării anterioarelor facultăți de poliție, de jandarmi, poliție de frontieră și cea de științe juridice și administrative. În urma adoptării hotărârii de guvern de reorganizare se reduc, practic, pentru început, o serie de funcții de conducere, de exemplu, patru funcții de decan”, a spus Lucian Bode.

De asemenea, a fost desființată Facultatea de Arhivistică, specializarea urmând să devină una post-universitară.

Executivul a adoptat, joi, proiectul de hotărâre privind reorganizarea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care prevede și desființarea celor două școli doctorale din cadrul instituției, anunță ministrul de Interne, Lucian Bode.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Școlile doctorale de la Academia de Poliție au fost desființate. Lucian Bode: ”Au adus mari prejudicii de imagine instituției”