Antena Meniu Search
x

Galerie foto Scrisoare dură de la "mama unui înger" pentru polițistul care a ucis-o pe Raisa: "Se pare că nici om nu prea eşti!"

Liliana Barbu, mama Raisei, fetiţa care şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovită pe trecerea pentru pietoni de o maşină a Poliţiei, i-a scris poliţistului care se afla la volan, după ce procurorii au anunţat că acesta nu este de acord cu efectuarea testului poligraf. "Ajutorul pe care îl poţi da este să faci tot posibilul să nu îngreunezi ancheta... se pare că nici asta nu poţi face! Ţi-am transmis că nu te considerăm criminal, dar se pare că nici om nu prea eşti!", a afirmat Liliana Barbu, care semnează scrisoarea cu sintagma "mama unui înger".

de Redactia Observator

la 23.02.2022, 17:51

Scrisoarea olografă a fost publicată, miercuri, de către avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familiei copilei ucise în accidentul petrecut pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei. Liliana Barbu, mama Raisei, îi răspunde poliţistului care, la rândul său, adresase anterior familiei o scrisoare în care îşi exprima regretul pentru cele întâmplate şi se oferea să ajute familia îndurerată. 

Scrisoarea mamei Raisei a fost redactată după ce avocatul familiei a fost înştiinţat că "proba cu testul poligraf nu va fi administrată, nefiind obţinut consimţământul în cauză". "În scrisoarea pe care ne-ai trimis-o te-ai oferit să ne ajuţi... Acum ar fi momentul să faci ceva, fiind de acord cu testul poligraf şi cu ce ţi se cere! Ajutorul pe care îl poţi da este să faci tot posibilul să nu îngreunezi ancheta... se pare că nici asta nu poţi face! Ţi-am transmis că nu te considerăm «criminal», dar se pare că nici om nu prea eşti!!!", i-a transmis mama fetiţei poliţistului aflat la volanul maşinii care a lovit-o pe Raisa. 

Mama Raisei spune că fetița ei s-a asigurat înainte de a traversa strada

Avocatul Adrian Cuculis a explicat, într-un articol publicat pe portalul indrumari-juridice.eu, de ce a susţinut administrarea probei cu testul poligraf: "Erau contradicţii cu privire la folosirea de către acesta a luminilor de pe rampa maşinii; a declarat că era atent la drum şi nu-şi explică accidentul; nu a fost foarte coerent cu privire la locul către care se deplasa; nu ne-am edificat încă cine era colegul lui şi ce au discutat (asta fiindcă procurorul a decis că nici asta nu este esenţial în anchetă); alte elemente ce ţin de dinamica anchetei".

Pe acelaşi subiect

Avocatul a arătat că poliţistul poate reveni în orice moment asupra deciziei şi poate accepta testul cu poligraful.

În 13 ianuarie, fetiţele Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.  

În urma accidentului, Raisa a murit, iar Marina a fost rănită

Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care instrumentează dosarul accidentului, au transmis că nu este acceptată proba cu testul poligraf în dosar, solicitată de avocatul familiei copilei care şi-a pierdut viaţa. Avocatul familiei afirma că în aceste condiţii poate avea "suspiciunea rezonabilă” că anchetatorii înşişi sunt cei care l-au învăţat pe poliţist să nu accepte proba.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Scrisoare dură de la "mama unui înger" pentru polițistul care a ucis-o pe Raisa: "Se pare că nici om nu prea eşti!"