Video "Se aude cum umblă scândurile". După ani de scârțâieli, podul peste Tisa a intrat în reparaţii. Traficul se închide 5 ore zilnic, timp de o lună
După ani de așteptări se reabilitează, în sfârşit, podul peste Tisa din punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmaţiei, către Ucraina. Construcţia din lemn, realizată în urmă cu mai bine de două decenii, se clătina, iar ultima expertiză tehnică realizată in urmă cu doi ani a arătat faptul că obiectivul s-a înclinat 20 de centimetri.
În nordul țării, este singurul pod de acces către Ucraina. Puntea, construită din lemn, a început să scârțâie de ani de zile. Iar de când a pornit războiul în țara vecină traficul s-a intensificat.
"Se aude cum umblă scândurile dintr-o parte în alta", spune o femeie.
Podul care face legătura între România și Ucraina a intrat în reparaţii. Restricţii de circulaţie pentru şoferi
După ani de scârțâieli, podul a întrat în reabilitare, iar șoferii care își doresc să ajungă în Ucraina prin Sighetu Marmației trebuie să fie foarte atenți. Au fost impuse restricții.
- Podul istoric de la Sighetu Marmației, care face legătura între România și Ucraina intră în reparaţii....
- "A luat totul, podul, tot!" Inundaţii de proporţii în Italia. Un fermier a dispărut la Torino, după ce a fost...
- Consolidarea podului Grant din Bucureşti, pe ultima sută de metri. Au fost ridicate toate restricţiile de circulaţie
- Seceta închide vama Bechet, de la graniţa cu Bulgaria. Trecerea Dunării cu bacul a fost suspendată
- Monumentul natural unic în România care a reuşit să pună un mic sat din munții Mehedinți pe harta turismului....
În prima etapă, traficul rutier va fi restricţionat. Astfel, şoferii care îşi doresc să ajungă în Ucraina, nu vor putea face acest lucru timp de o lună, in intervalul orar 10-15.
"S-a suplimentat personalul planificat la controlul documentelor de călătorie ,avem staţii mobile de control dacă situaţia o va impune şi binînteles, mentinem legatura permanent cu autoritatile de frontiera din Ucraina", a declarat Iulia Stan, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației.
Pe zi, podul este tranzitat de aproximativ 3.000 de persoane
În toţi aceşti ani, podul a devenit o adevărată povară financiara pentru autorități. Astfel că, edilul a cerut preluarea obiectivului de către ministerul Transporturilor, lucru care s-a întâmplat abia în toamna anului trecut. "Cheltuielile pentru administratia publica, fiind si administrat in proprietatea noastra au fost destul de mari, vorbim doar in ultimii 5-6 ani, de sume de aproximativ 1 milion de lei din bugetul local exclusiv", spune Vasile Moldovan, primar Sighetu Marmației.
Ultima expertiză a arătat faptul că valoarea lucrărilor de urgență care ar trebui executate la pod se ridică la aproximativ 25 de milioane de lei. În medie, pe zi, podul este tranzitat de aproximativ 3.000 de persoane. Lucrările sunt preconizate sa fie finalizate în luna ianuarie a anului viitor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰