Antena Meniu Search
x

Video Se demolează chioşcurile de la metrou şi în Sectorul 5. Piedone a venit personal să asiste la lucrări

A început demolarea chişcurilor şi la staţiile de metrou din sectorul 5. Măsura vine la scurt timp după ce o convorbire între primarul de sector şi liderul sindicatului de la metrou a apărut în presă. Este vorba de o înregistrare care face parte din rechizitoriul procurorilor DNA. În aceasta, Cristian Popescu Piedone îi promitea lui Ion Rădoi că va întârzia cât poate demolarea. Şi îi cerea şi jumătate din spaţiile de la metrou. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 21.07.2021, 09:16

Vezi și

Echipele de demolare au venit la staţia de metrou Izvor imediat ce de aici a plecat ultima cursă. Comercianţii şi-au luat marfa în saci, înainte ca chioşcurile să fie demontate. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a venit personal să asiste la lucrări. Demolările au început la staţiile din sectorul 5 al Capitalei la patru luni de când chioşcurile au fost lichidate în alte sectoare din Bucureşti. 

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5: "Întârzierea s-a produs din cauza comunicării între noi, Metrorex, Ministerul Transporturilor şi Primăria Capitalei. Ditai Ministerul Transportului nu are 10 flexuri şi 10 oameni, Metrorexul cu societăţi de construcţii n-au 10 oameni şi trei flexuri?".

Însă acţiunea de aseară vine la scurt timp după ce în presă a apărut înregistrarea unei convorbiri dintre Cristian Popescu Piedone şi Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou. În discuţia care a fost interceptată de procurorii DNA, Piedone îi promite lui Rădoi că va întârzia cât poate demolarea chioşcurilor. 

Piedone: Eu nu intru, nu intervin până nu am dispoziţia primarului general! Momentan e linişte, da? (...) Eu am dat decât somaţii, dar nu dispoziţie!

Pe acelaşi subiect

(...) Şi dacă sunt obligat să-ţi fac rău, te anunţ cu o sută de ani înainte, da?

Piedone a comentat ironic conversaţia cu Ion Rădoi

În timpul convorbirii, care este probă la dosarul în care este judecat Ion Rădoi, Piedone cere şi o favoare.

Piedone: După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor?

Ion Rădoi: O juma de staţie întreagă îţi dau!

Primarul Sectorului 5 nu a negat conversaţia, aseară. Ba chiar a comentat-o ironic.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5: "Am venit să îmi iau şi eu jumătatea aia de staţie întreagă să îmi pun şi eu chioşcurile noi... o să fac cerere domnului ministru, bineînţeles, sau celor de la Metrorex".

Ion Rădoi este acuzat de procurorii DNA că şi-a folosit influenţa de lider sindical pentru a menţine în funcţiune chioşcurile de la metrou, deşi acestea nu mai aveau autorizaţie de funcţionare. Demolările continuă şi în seara aceasta, la staţia Eroilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Se demolează chioşcurile de la metrou şi în Sectorul 5. Piedone a venit personal să asiste la lucrări