Antena Meniu Search
x

Se prelungeşte carantina în Timişoara. Decizia luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Carantina se prelungește în Timișoara, Moșnița Nouă, Dumbrăvița, Ghiroda și Giroc, au decis, astăzi, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Măsura a fost extinsă pentru următoarele șapte zile.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.03.2021, 15:12

Se prelungeşte carantina în Timişoara. Decizia luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă - Mediafax Foto / Sebastian Tataru

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis, miercuri, pelungirea carantinei pentru încă 7 zile în Timişoara şi localităţile învecinate. Este vorba despre Moşniţa Nouă, Giroc, Ghiroda şi Dumbrăviţa. 

În urma analizării datelor epidemiologice, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a propus continuarea restricţiilor cu încă o săptămână pentru Timișoara și localitățile învecinate, iar INSP a susținut că ar trebui înca 14 zile de carantină. CJSU a votat pentru menținerea carantinei, dar și pentru noi măsuri.

Presa locală scrie că au fost 27 de voturi "pentru", din cele 39 ale membrilor prezenți. Pentru prelungire era nevoie de 26 de voturi.

Apoi s-a decis tot prin vot, cu 30 "pentru", din 39, ca prelungirea să fie de o săptămână. De asemenea, a fost eliminat intervalul în care vârstnicii aveau voie să iasă din casă pentru aprovizonare. Pentru activitate fizică individuală, timișorenii pot ieși din case până la orele 22.00.

Pe acelaşi subiect

Carantina în Timișoara a fost respinsă prin vot, în CSSU Timiș, sâmbătă, iar cu câteva ore înainte de a expira măsura, CNCCI a anunțat că se prelungește cu trei zile.

Au urmat reacții vehemente ale autorităților locale, însă măsura a rămas în vigoare și ar fi trebuit să expire miercuri, la ora 24.00.

Această măsură a carantinării a fost, însă, prelungită.

Rata de infectare în Timișoara

Rata de infectare cu coronavirus, miercuri:

  • Timișoara 8,43
  • Moșnița Nouă 11,45
  • Giroc 10,03
  • Ghiroda 7,35
  • Dumbrăvița 6,9

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Se prelungeşte carantina în Timişoara. Decizia luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă