Antena Meniu Search
x

Foto Se trimit mesaje false în numele ANAF, cu plăți fiscale restante: "Nu transmiteţi bani către conturile menţionate!"

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală atenţionează cu privire la o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt anunţaţi că au "plăţi fiscale restante".

De Redactia Observator la 05.10.2022, 13:42
Vezi și

"Mesajului îi este anexat un document, "factura fiscală", pe care vă sfătuim să nu îl deschideţi, în niciun caz! Reiterăm următoarele: nu deschideţi aceste emailuri şi nu accesaţi documentele anexate sau linkurile din conţinut; nu transmiteţi bani către conturile menţionate!", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituţia. De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la call center ANAF.

Mesaje false trimise și clienților E.ON

Pe acelaşi subiect

E.ON Energie România îşi avertizează clienţii să nu ia în considerare şi să nu dea curs mesajelor primite, în ultimele zile, prin intermediul Whatsapp/SMS,în numele companiei, privind necesitatea unei deplasări la magazinele E.ON şi depunerea unei cereri, până la 1 octombrie, pentru a beneficia de schema de sprijin.

Aceste mesaje NU sunt expediate de E.ON Energie România, iar dacă primiţi mesaje care conţin îndemnuri de a completa rapid cereri sau de a accesa link-uri, recomandarea noastră este să NU daţi curs acestor invitaţii. Specialiştii noştri în CyberSecurity investighează acest incident pentru a identifica şi transmite informaţii utile către instituţiile specializate ale statului care sunt autorizate să ia măsuri pentru prevenirea unor situaţii similare”, anunţă compania.

De asemenea, în legătură cu schema de sprijin stabilită de către statul român, privind plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze naturale pentru perioada 1 septembrie 2022 – 31 august 2023, informaţii corecte şi complete pot fi găsite pe pagina de internet, prin accesarea platformei E.ON.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Se trimit mesaje false în numele ANAF, cu plăți fiscale restante: "Nu transmiteţi bani către conturile menţionate!"

Breaking News

Aderarea României la Schengen, primul punct pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 8 decembrie

Aderarea României la Schengen, primul punct pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 8 decembrie