Antena Meniu Search
x

Secrete întunecate ale Internetului, dezvăluite de cel mai periculos hacker din România

Cel mai periculos hacker din România dezvăluie secrete din lumea întunecată a internetului. Este prima lui mărturie, în faţa camerelor.

Vezi și

Cel mai periculos hacker din România dezvăluie secrete din lumea întunecată a internetului. Este prima lui mărturie, în faţa camerelor.

Kobudera este un faimos hacker din România. Povesteşte că putea cu uşurinţă să figureze astăzi în topul celor mai bogaţi români.

KOBUDERA, hacker:

Mi s-a oferit să lucrez cu încă trei băieţi, ca să zic aşa. Ăsta era grupul. Făceam fiecare câte 50.000 de dolari pe zi. Amicul meu care a venit cu propunerea respectivă a murit acum doi ani în condiţii suspecte. Eu probabil m-am oprit la timp. 

Chiar dacă el a refuzat, în fiecare zi alţi români acceptă pactul cu... "diavolul internetului". Românii sunt contactaţi pentru tot felul de misiuni. Au golit conturi bancare, au clonat carduri, au furat secrete şi au fost folosiţi chiar de mafia italiană, spun anchetatorii. 

Activitatea principală desfăşurată în România constă în recrutarea unor persoane cu abilităţile tehnice necesare pentru a desfăşura nişte atacuri psihing împotriva unor instituţii financiare, bănci, spun investigatorii.

ALEX BĂLAN, şeful unei echipe de cercetare în securitate:

Poţi să scoţi dintr-un ransomeware câteva sute de mii de dolari. poţi să scoţi dintr-un psishing câteva zeci de mii de dolari.

BOGDAN BOTEZATU, expert în securitate cybernetică:

Sunt atraşi în ecosistem fără să îşi dea seama că lucrează pentru băieţii rai.

Există însă şi white hacking. Companii din toată lumea îi provoacă pe experţi să găsească punctele slabe din sistemul lor de apărare. Totul se desfăşoară legal. 

ALEX BĂLAN, şeful unei echipe de cercetare în securitate:

Premiul pentru o vulnerabilitate critică este de 2.500 de dolari.

Astfel de joburi are acum şi hackerul Kobudera. S-a retras din lumea neagră a internetului înainte să fie prins. Astăzi, se consideră pensionat. Iar pentru cei care îl privesc ca pe un idol are un singur sfat. 

KOBUDERA, hacker:

Eu am confortul că în online şi pe calculatoare pot să îmi ascund urmele, să fiu de negăsit, în momentul în care vrei să furi bani... urma lor nu poate să fie pierdută.

Statisticile arată că România este al doilea cel mai mare furnizor de hackeri din întreaga lume, iar cei mai mulţi infractori cibernetici provin din Râmnicu Vâlcea - oraşul supranumit şi Hackerville.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Secrete întunecate ale Internetului, dezvăluite de cel mai periculos hacker din România