Antena Meniu Search
x

Video Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, pune lacătul pe uşă. Incendiul şi timpul au distrus stâlpii de rezistenţă

Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa este în mare parte distrus de incendiul de acum aproape două luni. Secţia de terapie intensivă nu se va mai deschide niciodată. Construcţia veche de 85 de ani are stâlpii de rezistenţă măcinaţi din cauza temperaturii extrem de ridicate la care au fost supuşi. Aşa că bolnavii în stare gravă vor fi trataţi într-un TIR de terapie intensivă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 27.11.2021, 08:17

Vezi și

Şapte oameni au ars de vii. Erau internaţi la secţia de Terapie Intensivă a spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa când a izbucnit focul. N-au avut nicio şansă. Alţi zeci de pacienţi au trecut prin spaima vieţii lor. Secţia ATI rămâne mărturie a infernului. Paturile, echipamentele arse, pereţii acoperiţi de fum şi liniştea de mormânt de pe holuri arată dimensiunea dezastrului. 

Andreea Filip, reporter Observator: Suntem în salonul de la ATI unde în data de 1 octombrie a izbucnit incendiul. Acest corp va fi complet închis, complet sigilat, până la reabilitarea din temelii şi asta pentru că nu mai reprezintă niciun fel de siguranţă. 

Doru Iordache - reprezentant primărie: E mâncat, odată din cauza timpului cât şi din cauza temperaturilor ridicate din timpul incendiului. 

Distrusă de timp şi de incendiu

Pe acelaşi subiect

Clădirea a fost construită în 1936. Nu a fost niciodată pregătită să facă faţă atât de multor pacienţi cu un necesar atât de mare de oxigen. 

Doru Iordache - reprezentant primărie: La momentul sinistrului erau făcute şi foarte multe improvizaţii, prize cascadate una din cealaltă, fără circuite separate. Instalaţia electrică înainte de incendiu era improprie. 

După tragedie, pereţii au fost decopertaţi. Aşa s-a văzut că structura este complet măcinată. Aproape jumătate din spitalul de boli infecţioase nu va mai funcţiona vreodată. 

Doru Iordache - reprezentant primărie: Această zonă nu mai prezintă siguranţă dpdv al rezistenţei clădirii. 

Restul spitalului, fără secţia de ATI, ar putea deschis parţial până la sfârşitul anului. Primăria Constanţa promite investiţii. 

Alin Vintilă, Primăria Constanța: Am semnat contractul de finanţare, cinci milioane de euro pentru reabilitarea energetică a clădirii Spitalului de Infecţioase. 

Pentru pacienţii în stare gravă va fi adus un TIR de ATI. Când va sosi...nimeni nu ştie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, pune lacătul pe uşă. Incendiul şi timpul au distrus stâlpii de rezistenţă