Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Secția de Cardiologie a Spitalului "Sf. Spiridon" din Iași, invadată de lilieci

Apariţie neaşteptată pe holurile Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași la Secţia de Cardiologie.

de Clara Mihociu

la 04.09.2024 , 13:44

Mai mulţi lilieci au dat năvală chiar la intrarea principală a secției, după ce au pătruns printr-o fereastră lăsată deschisă. Ulterior, cele 300 de mamifere au fost eliberate într-o pădure. Nu este primul incident de acest gen când intră liliecii în spitalul Sfântul Spiridon. 

Invadaţi de lilieci

„Au fost anunțate autoritățile competente, respectiv Asociația Pentru Protecția Liliecilor, Garda de Mediu și ISU. În dimineața zilei de 03.09.2024, reprezentanții ISU au colectat câteva zeci de exemplare de lilieci, care vor fi ulterior relocate în condiții legale. Nu a fost perturbată activitatea medicală deoarece liliecii nu au pătruns în zona saloanelor de pacienți”, a declarat Prof. Dr. Daniel Vasile Timofte, managerul spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, potrivit Ziarul de Iaşi.

Vezi și

Managerul mai spune că accesul în secţie a fost limitat temporar şi că măsură nu ar fi afectat fluxul de pacienți și personal, deoarece există alte două căi de acces distincte.

Pe acelaşi subiect

"În data de 3 septembrie, în jurul orei 09.00, în urma unui apel de la Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Spiridon" Iași, forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași s-au deplasat la locul solicitării, Secția de Cardiologie a Spitalului "Sfântul Spiridon".

Pe casa scarii se aflau foarte mulți lilieci.

Colegii, din Dispeceratul Integrat ISU SMURD SAJ Iași au sunat o persoană abilitată în domeniu, biolog, domnul Pocora Viorel. Dumnealui s-a prezentat la locul solicitării, imediat, iar echipajul de intervenție a trecut la prinderea liliecilor aproximativ 200 de mamifere. Mamiferele au fost predate specialistului, urmând să fie eliberate în mediul său natural.

Misiunea de căutare - salvare a continuat și în cursul dimineții de astăzi, dar nu au fost găsite alte mamifere", a transmis şi ISU Iaşi.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Secția de Cardiologie a Spitalului "Sf. Spiridon" din Iași, invadată de lilieci