Antena Meniu Search
x

Sectorul 3 din Bucureşti, îngropat în gunoaie pentru că nu mai are contract cu firma de salubrizare

De o săptămână, ghenele s-au mutat pe străzile din Sectorul 3 din Bucureşti. Contractul cu firma de salubrizare a expirat, prin urmare nimeni nu a mai ridicat deşeurile menajere. La colţ de stradă, în parcări, la intrările din blocuri s-au ridicat munţi de gunoaie.

Vezi și

De o săptămână, ghenele s-au mutat pe străzile din Sectorul 3 din Bucureşti. Contractul cu firma de salubrizare a expirat, prin urmare nimeni nu a mai ridicat deşeurile menajere. La colţ de stradă, în parcări, la intrările din blocuri s-au ridicat munţi de gunoaie. Primăria a înfiinţat propriul serviciu de salubrizare. Însă, e mult de muncă. Iar oamenii mai au de suportat mirosul puternic şi peisajul dezolant.

Pe Strada Patrioţilor, între maşinile parcate şi-au găsit loc, în ultimele două zile, saci de gunoaie, saltele vechi şi cutii de carton. Pubelele sunt pline până la refuz. 

Pe strada Valea Buzăului, intrările în scările de bloc nu se mai văd din cauza munţilor de gunoaie. Iar pericolul pentru sănătate este unul uriaş. 

Pe strazile din sectorul 3 al Capitalei zac neridicate mormane de gunoi. Cum temperaturile sunt similare celor de vara, daca situatia continua asa, locuitorii acestui sector s-ar putea sa aiba nevoie de astfel de masti pt a suporta mirosul. 

Pe acelaşi subiect

De fapt, pe orice stradă a sectorului ai merge, situaţia este aceeaşi. De vinerea trecută, nicio zonă nu a fost salubrizată. Contractul cu firma care se ocupa de ridicarea gunoaielor a expirat. Primarul Robert Negoiţă a anunţat că va înfiinţa un nou serviciu în cadrul primăriei. Utilajele au fost prezentate ieri, într-o paradă.

ROBERT NEGOITA, primarul Sectorului 3:

Sanatate fara curatenie nu se poate. De aceea zis ca este cu atat mai important acest demers, trebuie sa asiguram un nivel ridiat de curatenie in sectorul 3.

Însă abia astăzi primele maşini ale noului serviciu de salubrizare au patrulat străzile. Şi nu e o muncă uşoară. De trei ore au avut nevoie unele echipaje pentru a ridica munţii de gunoaie de pe o singură stradă.

LAURENTIU, şofer maşină de salubritate: Avem si utilaje, foarte performante, toate utilajele sunt noi. Avem deserventi, avem manipulanti, avem tot ce ne trebuie. Incercam sa facem fata cat se poate, in cel mai scurt timp sa ridicam tot ce este pe strada. 

Până la finalul săptămânii, muncitorii speră ca zona să redevină, cu adevărat, sectorul verde al Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Sectorul 3 din Bucureşti, îngropat în gunoaie pentru că nu mai are contract cu firma de salubrizare