Antena Meniu Search
x

Video Sediul Casei de Sănătate Galați, prădat de hoți. Au răvășit 25 de birouri în căutarea seifului plin cu bani

Se face anchetă la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din Galaţi care a fost spart azi noapte de hoţi. Poliţiştii caută mai mulţi indivizi care au intrat în clădire pe un geam, apoi au răvăşit mai multe birouri. 

de Adrian Obreja

la 27.01.2023, 14:00

Vezi și

Polițiștii din Galați au fost sesizați pe 27 ianuarie, la ora 01:15 de către dispeceratul unei societăți de pază, cu privire la faptul că persoane necunoscute, după ce ar fi forțat un geam, au pătruns în sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Galați, situat pe strada Mihai Bravu, din municipiul Galați.

"Întrucât cele sesizate au fost constatate și de echipajul de poliție care s-a deplasat, în cel mai scurt timp, la fața locului, s-a constituit o echipă formată din  polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale și specialiști din cadrul Serviciului Criminalistic Galați, care au efectuat cercetarea la fața locului.    

Din verificările preliminare s-a stabilit faptul că în cursul nopții, în jurul orei 00:36, persoane necunoscute au forțat un geam termopan de la parterul clădirii și au pătruns în interior prin escaladare. Au fost răvășite bunurile din mai multe birouri precum și din casierie. Urmează a se stabili dacă în urma acestei activități infracționale au fost sustrase bunuri sau valori.  A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de tentativă la furt calificat, urmând a se stabili situația de fapt și eventual, schimbarea încadrării juridice", a transmis IPJ Galați.

Ținta a fost seiful din casierie

Pe acelaşi subiect

Adrian Obreja, reporter Observator: Spargerea a avut loc după miezul nopții și până acum se știe că au fost cel puțin două persoane care au intrat în clădire pe la etajul 1, prin secretariatul conducerii instituției. Ținta lor a fost, de fapt, seiful cu bani din casierie, de la parterul clădirii. Mai întâi au răvășit toate birourile din clădire, aproximativ 25 de birouri în care au căutat bani. Deși au găsit chiar și-n unele birouri laptopuri și nu s-au atins de ele. În schimb, au căutat bani.

Ținta a fost seiful din casierie, de la parter. Au încercat să-l spargă, nu au reușit pentru că este securizat conform standardelor după care au continuat să intre în celelalte birouri. Din unul dintre birouri au luat 130 de lei, erau banii unei angajate, care i-a lăsat pe birou. Din alt birou au luat bonuri de combustibil în valoare de 2000 de lei.

Aceste bonuri au fost anulate, conform declarațiilor conducerii Casei de Asigurări de Sănătate. Vă reamintesc faptul că este a treia instituție publică din Galați care este spartă în decurs de câteva luni. Ultima dintre ele, luna trecută, a fost sediul Consiliului Județean de unde nu au fost luate bonuri de valoare, în schimb mai multe birouri au fost răvășite la fel ca în acest caz. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Sediul Casei de Sănătate Galați, prădat de hoți. Au răvășit 25 de birouri în căutarea seifului plin cu bani