Antena Meniu Search
x

Şef de poliţie reţinut, după ce ar fi încasat şpăgi de mii de euro

Un şef de poliţie din Măgurele a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce ar fi încasat şpăgi de mii de euro.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 04.12.2020, 17:15

Poliţistul a fost propus pentru arestare preventivă pe 30 de zile
Poliţistul ar fi încasat importante sume de bani, în mod ilegal, în ultimii ani - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Poliţistul implicat în acest caz este agent șef adjunct la Biroul Ordine Publică al Poliţiei oraşului Măgurele.
  • Poliţistul este acuzat de comiterea a trei infracţiuni de trafic de influenţă.

Anunţul a fost făcut chiar vineri de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe site-ul oficial al instituţiei.

Procurorii au precizat, de altfel, că şeful de poliţie din Măgurele este acuzat de comiterea a trei infracţiuni de trafic de influenţă şi a fost propus deja magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii propun următoarea stare de fapt pentru acest dosar:

"În perioada 2015 - decembrie 2020, agentul de poliție Bleja Cornel ar fi pretins și primit de la mai multe persoane sume de bani lăsând să se înțeleagă că va interveni la procurori ori la polițiști pentru a ameliora condițiile răspunderii penale ori contravenționale a unor rude ale celor dispuși să plătească banii ceruți.

Concret, în cursul anului 2015, agentul de poliție Bleja Cornel i-ar fi pretins 20.000 de euro unei persoane din care ar fi primit 10.000 de euro, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru punerea în libertate a fiilor acestuia care se aflau în arest preventiv pentru tentativă la omor calificat.

În perioada august-septembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel ar fi pretins de la alte două persoane suma de 300 euro și 200 lei, pentru a interveni pe lângă polițiști din cadrul poliției rutiere I.P.J. Ilfov, astfel încât o contravenție ce fusese săvârșită de una dintre persoane să fie tratată mai blând, respectiv să nu i se ridice acestuia dreptul de a conduce, în condițiile în care fusese surprins circulând cu autoturismul cu o viteză de peste 160 km/h în localitate.

În perioada noiembrie-decembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel ar fi pretins 2.500 de euro de la două persoane, lăsând să creadă că are influență pe lângă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru soluționarea favorabilă a dosarului penal în care aceștia erau cercetați, respectiv obținerea unei soluții de condamnare cu suspendare și evitarea anulării permisului de conducere.

La data de 3 decembrie 2020, inculpatul a și primit suma de 2.500 de euro, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Evenimente » Şef de poliţie reţinut, după ce ar fi încasat şpăgi de mii de euro