Antena Meniu Search
x

Video Şeful de la Permise Suceava, ofiţeri, agenţi şi instructori auto, reţinuţi 24 de ore, în dosarul permiselor pe bani

Procurorii DNA Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 26 și 27 noiembrie 2020, a unui număr de 14 inculpați în legătură cu presupusa fraudare a examenelor de obținere a permiselor de conducere și înmatricularea autoturismelor.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 27.11.2020, 16:53

Vezi și
  • 14 reţinuţi în cazul şpăgii uriaşe luate de poliţiştii de la permise şi înmatriculări
  • Timp de doi ani, ei au vândut permise auto pe banda rulantă

Dintre cei 14 reţinuţi fac parte O. R. I., șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, acuzat pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat (2 fapte), folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, luare de mită (4 fapte), dare de mită, spălare a banilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

M.H., de ofițer de poliție judiciară în cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava, pentru comiterea infracțiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată, favorizarea făptuitorului, luare de mită, acces ilegal la un sistem informatic.

B.C., ofițer de poliție în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, Compartimentul regim permise de conducere și examinări, pentru comiterea infracțiunilor deconstituire a unui grup infracțional organizat, spălare a banilor.

B.P.A, personal contractual în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, pentru comiterea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită (2 fapte).

M.N.C., agent de poliție și examinator în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, Compartimentul regim permise de conducere și examinări, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, spălare a banilor.

M.I.F., agent de poliție și examinator în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, Compartimentul regim permise de conducere și examinări, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită (2 fapte), spălare a banilor.

M.L.I., agent de poliție și examinator în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, Compartimentul regim permise de conducere și examinări, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită (2 fapte).

P.A., agent de poliție și examinator în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, Compartimentul regim permise de conducere și examinări, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită.

P.G.I, agent de poliție în cadrul M.A.I. – Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat (2 fapte), complicitate la luare de mită (6 fapte).

Au fost reţinuţi şi mai mulţi instructori auto

Procurorii anunţă reţinerea unei persoane fizice, instructor auto autorizat și administrator al unei școli de șoferi, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la luare de mită (3 fapte).

O altă persoană fizică, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat (2 fapte), complicitate la luare de mită (5 fapte).

Persoană fizică, instructor auto autorizat, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat (2 fapte), complicitate la luare de mită (2 fapte).

Persoană fizică, pentru comiterea a două infracțiuni de spălare a banilor.

Persoană fizică, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la luare de mită.

În ultimii doi ani, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Suceava ar fi funcționat o grupare infracțională condusă de inculpatul O. R. I, în calitatea menționată mai sus, în care, alături de polițiști și funcționari, au fost cooptate mai multe persoane printre care instructori auto și angajați ai Registrului Auto Român (R.A.R.). Gruparea, structurată pe mai multe paliere, ar fi acționat în scopul obținerii de sume de bani în legătură cu fraudarea examenelor practice pentru obținerea permiselor de conducere și în legătură cu înmatricularea autoturismelor.

Promovarea candidaților s-ar fi asigurat contra unor sume de bani cuprinse între 300-1500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretică. La înmatricularea autoturismelor, membrii grupului urgentau / facilitau / asigurau fără programare, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200-1.000 euro, omologarea / verificarea R.A.R. precum și înmatricularea provizorie și definitivă a autoturismelor.

La data de 27 noiembrie 2020, cei 14 inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză se mai desfășoară acte de urmărire penală față de un număr de 18 persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Şeful de la Permise Suceava, ofiţeri, agenţi şi instructori auto, reţinuţi 24 de ore, în dosarul permiselor pe bani