Video Seif cu jumătate de milion de euro, furat dintr-un apartament din București. Hoții ar fi cheltuit banii la păcănele
Un bărbat şi o femeie care anul trecut au furat un seif cu 500.000 de euro dintr-un apartament din sectorul 6 al Capitalei au fost prinşi de poliţişti în Dâmboviţa. Suspecţii au fost duşi la audieri, dar banii nu au mai fost găsiţi şi există suspiciunea că ar fi fost cheltuiţi pe păcănele şi alte distracţii.
Cei doi știau de la o rudă a victimei că apartamentul în care se afla seiful este nelocuit. Au supravegheat zona o perioadă, iar apoi au încercat să pătrundă în locuință folosind o cheie mincinoasă. Doar că unealta s-a rupt în broasca ușii, așa că au trecut la rangă.
Hoții ar fi cheltuit banii din seif pe păcănele şi alte distracţii
Din cei 500.000 de euro furați din seif, polițiștii nu au mai găsit niciun ban. I-au găsit, în schimb, pe cei doi și i-au adus la audieri. Potrivit unor surse, cei doi ar fi cheltuit întreaga suma pe haine, ieșiri în locuri luxoase, jocuri de noroc, dar și alte distracții.
"Astăzi, 11 aprilie 2023, politiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigații Criminale au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județul Dâmbovița, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. În fapt, la data de 3 noiembrie 2022, polițiștii Secției 25 au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns într-un apartament, din Sectorul 6, de unde ar fi sustras un seif ce conținea aproximativ 500.000 de euro. În urma perchezițiilor au fost identificate 2 persoane bănuite de săvârșirea faptei, urmând ca acestea să fie conduse la audieri în vederea dispunerii măsurilor legale. Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat", au transmis reprezentanții Poliţiei Capitalei.
Oamenii legii precizează că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰