Antena Meniu Search
x

Semnificaţia acronimului CODA, titlul filmului care a luat Oscarul pentru cel mai bun film în 2022

​​CODA, filmul în regia lui Sian Heder cu actrița britanică Emilia Jones în rol principal, a câștigat duminică premiul pentru „Cel mai bun film”  la gala Premiilor Oscar. În urma victoriei, tot mai mulţi oameni s-au întrebat care este semnificaţia acronimului care dă numele producţiei.

de Redactia Observator

la 28.03.2022, 15:52

Semnificaţia acronimului CODA, titlul filmului care a luat Oscarul pentru cel mai bun film în 2022
Semnificaţia acronimului CODA, titlul filmului care a luat Oscarul pentru cel mai bun film în 2022 - Profimedia

Cuvântul coda, sau CODA, este un acronim care înseamnă copil al adulților surzi. Coda este folosită de obicei pentru a se referi în mod specific la o persoană care aude şi care are un părinte sau ambii părinți surzi.

Child of Deaf Adult este astfel cuvântul care stă la originea titlului filmului in care Emilia Jones actriţa care interpretează în film rolul unei adolescente care se vede pusă în faţa situaţiei de a alege între a-și urma visul de a deveni o cunoscută cântăreață, sau de a rămâne în urbea natală, ea fiind singura membră a familiei sale care nu este surdă.

CODA, desemnat cel mai bun film

Marlee Matlin, prima persoană surdă din istorie care a câștigat Premiul Oscar pentru „cea mai bună actriță în rol principal” pentru interpretarea sa din filmul Children of a Lesser God face, de asemenea, parte din distribuţia filmului.

La categoria câştigată de CODA au mai fost nominalizate lungmetrajele „Belfast”, „Don't Look Up”, „Drive My Car”, „Dune”, „King Richard”, „Licorice Pizza”, „Nightmare Alley”, „The Power of the Dog” și „West Side Story”. CODA a câștigat trei Premii Oscar la ediția din acest an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Semnificaţia acronimului CODA, titlul filmului care a luat Oscarul pentru cel mai bun film în 2022