Antena Meniu Search
x

Senator american, arestat pe aeroportul din Hong Kong pentru ca avea o armă în bagaj. Cum s-a scuzat

Un senator american a fost arestat de poliția din Hong Kong pentru că atunci când a ajuns pe aeroportul asiatic a avut o armă în bagaj. Politicianul a spus că este vorba despre o greșeală, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 24.10.2023, 10:58

Senator american, arestat pe aeroportul din Hong Kong pentru ca vea o armă în bagaj. Cum s-a scuzat - Shutterstock

Senatorul statului Washington Jeff Wilson a fost arestat pe Aeroportul Internațional din Hong Kong și a fost acuzat de deținere a unei arme de foc fără licență. Infracțiunea poate fi pedepsită cu până la 14 ani de închisoare și o amendă de peste 12.000 de dolari. El a fost dus în fața unui judecător care i-a acordat cauțiune.

Cum s-a scuzat senatorul

Politicianul a spus că nu și-a dat seama că a împachetat pistolul în servietă în timp ce el și soția sa plecau într-o vacanță de cinci săptămâni în Asia de Sud-Est, potrivit unui comunicat postat pe site-ul lui.

„A fost o greșeală sinceră. Și mă aștept ca situația să fie rezolvată în scurt timp”, a spus Wilson în declarație, potrivit Mediafax.

Wilson a mai spus că „a descoperit arma în timpul zborului între San Francisco și Hong Kong”.

„Nu și-a dat seama că pistolul lui era în servietă când a trecut prin securitatea aeroportului din Portland, iar agenții de control al bagajelor nu au remarcat acest lucru”, se mai spune în declarație. Wilson a adăugat că, atunci când avionul a aterizat în Hong Kong, „s-a dus imediat la oficialii vamali și le-a atras atenția asupra problemei”.

Următoarea audiere de la Hong Kong va fi pe 30 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Senator american, arestat pe aeroportul din Hong Kong pentru ca avea o armă în bagaj. Cum s-a scuzat