Antena Meniu Search
x

Sentință dură pentru bărbatul care a ucis o profesoară, la Cernavodă. Cât va sta la închisoare

Bărbatul care, în urmă cu doi ani, a ucis o profesoară la Cernavodă a fost condamnat, luni, la 22 de ani şi patru luni de închisoare de Curtea de Apel Constanţa, decizia instanţei fiind definitivă. Pedeapsa i-a fost redusă cu cinci ani faţă de prima condamnare, de la Tribunalul Constanţa.

de Redactia Observator

la 29.05.2023, 17:53

bărbatul care a ucis o femeie, în Cernavodă
Sentință dură pentru bărbatul care a ucis o profesoară, la Cernavodă. Cât va sta la închisoare - Observator

Curtea de Apel Constanţa a admis, luni, apelul declarat de Romică Cosmin Hărăbor împotriva decizia Tribunalului Constanţa. Magistraţii au decis să reducă pedeapsa aplicată bărbatului pentru omor calificat, de la 25 de ani la 20 de ani de închisoare. Instanţa a contopit această pedeapsă cu cea de şapte ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, iar bărbatul trebuie să execute o condamnare de 22 de ani şi patru luni de închisoare. 

Decizia este definitivă. Romică Cosmin Hărăbor fusese condamnat, în toamna anului trecut, de Tribunalul Constanţa la 27 de ani şi patru luni de închisoare, iar această decizie a atacat-o cu apel. 

Filmul crimei înfiorătoare de la Cernavodă

O profesoară a fost ucisă acasă de un muncitor care îi montase recent termopane. Individul a încercat să se sinucidă înainte de a fi prins de poliţişti.

Pe acelaşi subiect

Alarma s-a dat la primele ore într-un bloc din Cernavodă. O femeie anunţa la 112 că uşa de la apartamentul surorii sale este blocată din exterior cu o cheie ruptă. Sora femeii, cea care stă pe acelaşi palier, a fost cea care a alertat poliţiştii pentru că nu mai reuşea să dea de femeie de ore bune şi pentru că a observat cheia în butuc. O armată de poliţişti şi pompieri a sosit imediat la faţa locului. Forţele de intervenţie au spart uşa.

În casă, o scenă de groază. Fără semne vitale, femeia zăcea în dormitor cu mâinile legate la spate. Poliţiştii au chemat în ajutor colegi din Capitală. Principalul suspect a fost identificat rapid. E vorba de un muncitor care mai intrase în locuinţă. Conflictul ar fi izbucnit se pare când femeia l-a surprins că voia să-i fure cheia.

Filmul crimei produse pe 6 aprilie 2021, este teribil. Bărbatul le-a povestit anchetatorilor cum a omorât-o pe profesoară, după care a stat lângă cadavru o noapte întreagă.

Criminalul i-a povestit fratelui său ce a făcut

"Se pare că suspectul a căutat-o pe victimă, sub pretextul că vrea să lase ceva în locuința dumneaei, întrucât a făcut pană la mașina cu care se deplasa. Victima îl cunoștea, pentru că îi montase, în urmă cu vreo jumătate de an, ușa la locuință. L-a primit și, când a intrat în holul apartamentului, în ideea de a o îndepărta de el, ca să poată să sustragă cheia apartamentului, să revină ulterior pentru a o jefui, pe timpul nopții, i-a cerut un pahar. S-a întors prea repede din bucătorie, apoi i-a spus că dorește un pix și hârtie, ca să completeze o declarație pe proprie răspundere, că s-a făcut târziu - era deja 7 - 8 seara - să nu îl oprească poliția. Apoi, când victima a plecat în sufragerie, a profitat de ocazie și a încercat să desfacă de pe inel cheia de la ușa apartamentului. Victima s-a întors mult prea repede și l-a surprins în această etapă. Când l-a văzut, l-a certat, iar el a reacționat și a luat hotărârea să îi astupe gura. Avea o chingă, a strangulat-o, a culcat-o la podea și acolo a încercat să o lege de gât și de picioare. În această etapă de ceartă a celor doi, lupta victimei pentru a scăpa, s-a sfârșit cu decesul victimei. El nu a crezut că victima doar a leșinat și a pus-o pe pat. Ca să deruteze organele judiciare, a vrut să creeze un scenariu al unui viol nereușit. A dezbrăcat-o parțial pe victimă, a legat-o la mâini cu niște șoricei de plastic, apoi a rămas câteva ore în apartament, pe întuneric. Apoi i-a sustras din poșetă telefonul mobil, suma de 500 de lei, trei carduri bancare și cheile apartamentului și ale autoturismului victimei. A stat 7-8 în apartamentul victimei, abia dimineața a plecat de acolo, din Cernavodă către locuința sa din Medgidia. Se pare că s-a destăinuit fratelui, iar acesta când a aflat a mers la poliție", a explicat atunci Sadic Zafer, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Sentință dură pentru bărbatul care a ucis o profesoară, la Cernavodă. Cât va sta la închisoare