Antena Meniu Search
x

Șoferul care l-a omorât pe bistrițeanul Filip Barani, condamnat definitiv la închisoare cu executare (Video)

Sentință definitivă în dosarul tragediei produse în februarie, pe strada Horea Cluj-Napoca. Serghei Arapu, șoferul moldovean care l-a omorât pe Filip Barani și i-a nenorocit părinții, după ce i-a spulberat cu un BMW și a fugit de la locul accidentului, a fost condamnat la închisoare cu executare. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.10.2020, 14:00

Filip Barani a murit nevinovat în maşina tatălui său, făcută praf de un BMW pe strada Horea din Cluj Napoca
Șoferul care l-a omorât pe bistrițeanul Filip Barani, condamnat definitiv la închisoare cu executare - Facebook / Observator / foaiatransilvana.ro
  • Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au dispus condamnarea lui Serghei Arapu.
  • Tânărul din Republica Moldova a comis un grav accident de circulație, la începutul lunii februarie, pe o stradă din Cluj Napoca.

Bistrițeanul Filip Barani, de 21 de ani, a murit nevinovat după ce mașina în care se afla cu părinții lui a fost făcută praf de un BMW condus de un tânăr de vârsta lui, beat. 

Filip a sfârșit încarcerat între fiarele autoturismului, în vreme ce şoferul vinovat. Serghei Arapu, a scăpat fără vreo rană şi a fugit de la locul accidentului.

Un polițist aflat în timpul liber l-a imobilizat pe Serghei, iar urma verificărilor oamenii legii au constatat că moldoveanul consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. 

În urma impactului, Filip a murit pe loc, iar părinții lui au fost internați la spital în stare gravă, din fericire medicii reușind să-i salveze.

Serghei Arapu, condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare

Moldoveanul vinovat de producerea accidentului a fost trimis în judecată în luna aprilie, iar luni, 5 octombrie, instanța a dat decizia finală.

Instanța de fond l-a condamnat la 3 ani de închisoare, însă Curtea de Apel Cluj a majorat pedeapsa la 4 ani și 3 luni. În tot acest timp, tânărul a fost sub măsura arestului preventiv. 

„În baza art. 421 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, de părţile civile B. N. L., B. A. D., B. V. şi B. S. C., de inculpatul A. S., de B. A. A. R. şi de I. I. “N. S.” Cluj-Napoca împotriva sentinţei penale nr. 338 din 28.05.2020 a Judecătoriei Cluj-Napoca pe care o desfiinţează în parte şi, pronunţând o nouă hotărâre:Majorează de la 2 ani 1 lună închisoare la 3 ani închisoare pedeapsa aplicată inculpatului A. S. pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. 1 şi 2 din Codul penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală.

Majorează de la 1 an 4 luni închisoare la 2 ani 4 luni închisoare pedeapsa aplicată inculpatului A. S. pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului prevăzută de art. 338 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală.În temeiul art. 67 alin. 1 din Codul penal, raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b, d şi i din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară pe lângă fiecare dintre pedepsele aplicate inculpatului (ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului), (...) aplicând pedeapsa finală de 4 ani 3 luni închisoare cu executare în regim de detenţie”, se arată în soluția dată de Curtea de Apel Cluj.

Totodată, instanța l-a obligat pe moldovean să plătească daune morale de peste 100.000 de euro, către rudele băiatului decedat, deși inițial s-a cerut suma de 700.000 de euro.

Sentința este definitivă și poate fi citită integral AICI.

Potrivit stiridebistrita.ro, părinții tânărului decedat au fost externați, însă au probleme mari de sănătate. Tatăl lui Filip a avut nevoie de 95 de zile de îngrijri medicale, iar mama acestuia de 120 de zile. Femeia a suferit contuzii grave și nu se poate ridica din pat, iar bărbatul se deplasează cu ajutorul unui cadru metalic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Șoferul care l-a omorât pe bistrițeanul Filip Barani, condamnat definitiv la închisoare cu executare (Video)