Antena Meniu Search
x

Video Sezonul de schi s-a deschis în staţiunile de la munte, iar turiștii au testat pârtiile. Cum va fi vremea de Crăciun

Sezonul de schi s-a deschis în tot mai multe staţiuni de la munte. Turiştii nu au mai avut răbdare până la Crăciun şi au vrut să testeze pârtiile din acest weekend. În timp ce unii s-au echipat bine, alţii au mers la munte în adidaşi şi cu gleznele la vedere.

de Redactia Observator

la 18.12.2021, 19:40

Vezi și

După o noapte de ninsoare, munţii Făgăraş se sufocă de zăpadă. La Bâlea Lac, stratul are un metru şi 35 de centimetri, dar, în unele locuri, nămeţii trec de înălţimea unui om. Atenţie, există pericol de avalanşe.

Andrei Brebuleș: ”Stratul de zăpadă foarte instabil, periculos de ieşit oriunde, mai ales pe creastă şi prognoza arată aşa, cel puţin până luni”.

Iarna, puteţi urca pe Transfăgărăşan cu maşina doar până la Bâlea Cascadă, iar de-acolo, cu telecabina până la Bâlea Lac.

Zăpada din belșug și în Păltiniș

Pe acelaşi subiect

Din Sibiu, toate drumurile au dus azi la Păltiniş. Zăpada are 40 de centimetri, dar este perfectă pentru schi. Turistă: ”E super atmosferă. Din păcate, e ceaţă. În rest, pârtiile sunt super, zăpada e foarte bună”.

Odată cu deschiderea sezonului, monitorii de schi şi-au intrat şi ei în pâine.

Diana Şuteu, proprietar şcoală de schi: ”Îi învăţăm să schieze, îi aşteptăm cu multă voie bună, cu zăpadă şi cu mulţi monitori veseli, foarte încântaţi să înceapă sezonul”.

La Rânca, viscolul de peste noapte a acoperit drumul spre staţiune. Au ajuns totuşi câţiva turişti pe pârtie. Şi la Azuga, pârtiile sunt pregătite de oaspeţi.

Turiști cu gleznele goale pe pârtie

Printre schiori, şi-au făcut apariţia şi "paltonarii". Cu gleznele goale ori cu adidaşi din plasă, par să fi venit doar ca să facă poze.

În munţii Harghitei, câinii zăpezii au ieşit la prima plimbare din acest sezon.

De marţi, din nord-estul continentului un val de aer rece va ajunge şi la noi. Temperaturile maxime vor fi între -6 şi 3 grade, iar cele minime între -16 şi -2 grade. Totuşi de Crăciun este posibil să avem şi temperaturi de 10 grade, mai ales în sud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Sezonul de schi s-a deschis în staţiunile de la munte, iar turiștii au testat pârtiile. Cum va fi vremea de Crăciun