Antena Meniu Search
x

Sibiu, pe cale de a intra în carantină. Rata de infectare cu coronavirus a depăşit cu 11 la mie

După ce Baia Mare a reluat toate restricţiile din perioada stării de urgenţă, Sibiul şi alte câteva localităţi din judeţ sunt pe cale să instaureze carantina. Cifrele din municipiu sunt alarmante: rata de infectare a depăşit 11 la mie.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 12.11.2020, 12:16

Vezi și
  • Cererea de carantinare a Sibiului este analizată de DSP
  • Decizia ar putea fi anunţată în următoarele zile

În municipiul Sibiu, rata de infectare a depăşit 11 cazuri la mia de locuitori, iar la nivelul întregului judeţ, a depăşit 7 cazuri la mia de locuitori.

Direcţia de Sănătate Publică a cerut carantinarea municipiului Sibiu în urma unei analize de risc, iar această cerere va fi analizată astăzi sau în următoarele zile.

Cererea de carantinare a Sibiului, analizată

Dacă va fi aprobată şi semnată de şeful DSU, în municipiul Sibiu şi în alte câteva localităţi din judeţ se vor aplica toate restricţiile din timpul stării de urgenţă. Aceste măsuri se aplică deja în municipiul Baia Mare încă de miercuri, de la ora 17:00, deoarece acolo a fost deja instaurată carantina: nimeni nu intră sau nimeni nu iese din oraş fără un motiv cu adevărat justificat.

Pe lângă toate acestea, oamenii au nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere chiar şi când fac deplasări în interiorul oraşului, dar şi aceste deplasări trebuie să aibă un motiv întemeiat. Spre exemplu, oamenii pot merge la magazin pentru a-şi face cumpărăturile, la farmacie sau la medic.

Evenimentele private sunt permise, însă după reguli extrem de stricte, asemnănătoare cu cele din timpul stării de urgenţă. La nunţi şi botezuri pot participa maximum 16 persoane. 

Decizia în Baia Mare a fost luată după ce rata de incidenţă a cazurilor a depăşit 7 la mia de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Sibiu, pe cale de a intra în carantină. Rata de infectare cu coronavirus a depăşit cu 11 la mie