Antena Meniu Search
x

Video Sibiul, invadat de pisicile comunitare. "Nu poţi să stai să alergi după ele pe terasă"

Sibiul se confruntă cu o nouă problemă. A scăzut numărul câinilor vagabonzi, dar... oraşul a fost invadat de pisici comunitare. Cele mai multe pisici fără stăpân se află în zona istorică, unde primesc adesea hrană de la turişti. Unii localnici sunt revoltaţi de această situaţie şi spun că, în lipsa unor măsuri concrete, fenomenul nu va mai putea fi controlat. 

de Andrei Naiţă

la 01.06.2022, 08:16

Vezi și

A plouat cu sesizări, în Sibiu, în ultimele săptămâni. Tot mai mulţi oameni se arată deranjaţi de numărul mare de pisici comunitare pe care le găsesc în toate colţurile oraşului şi pe lângă toate restaurantele.

Sibiul, invadat de pisici comunitare

Andrea Roseti, Animal Life Sibiu: Este normal să ai pisici, este normal să ai câini într-un oraş, este normal să ai vieţuitoare, dar deja trecem de normalitate, devine o problemă. Primim foarte multe reclamaţii, suntem nevoiţi să preluăm foarte multe femele cu pui, foarte mulţi pui. Dacă nimeni nu răspunde la sesizările oamenilor, până la urmă se ajunge la abandon sau la cruzime. 

Numai anul trecut, din 2000 de animale sterilizate în cadrul campaniilor organizate de Animal Life, jumătate au fost pisici. 

Pe acelaşi subiect

Andrea Roseti, Animal Life Sibiu: Avem nevoie de ajutorul autorităţilor în general ca să putem să ne facem treaba. Soluţia este un program de sterilizare şi responsabilizare a stăpânilor, a poprietarilor. 

Cele mai multe pisici comunitare îşi fac apariţia în centrul istoric al Sibiului încă de la primele ore ale dimineţii. 

Ionut - ospătar: E ciudat şi pentru mine ca ospătar că le gonesc pentru că trebuie, lasă păr şi aşa mai departe... unii clienţi protestează, alţii sunt deranjaţi de ele. Nu poţi să stai să alergi după ele pe terasă.

Printre localnici părerile sunt împărţite. 

Localnică: Să se amenajeze locuri special în care poţi să dai de mâncare unei pisici, nu că îmi vine să le arunc de la geam mâncare pisicilor sau să le pun la colţ de bloc. Vine vara, ne trebuie un pic de igienă.

Localnică: Din punctul meu de vedere sunt o plăcere. Ne apără şi de şoarici. Pisicile să fie ocrotite în continuare, sterilizate da. 

Asociatia Animal Life a trimis şi un memoriu către Primăria Sibiu, prin care solicită sprijin pentru stoparea înmulţirii pisicilor comunitare. Până acum, reprezentanţii asociaţiei nu au primit niciun răspuns din partea autorităţilor.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Sibiul, invadat de pisicile comunitare. "Nu poţi să stai să alergi după ele pe terasă"